Els llamps i els trons fan la guitza a la Copa Amèrica

La jornada de dimecres queda posposada després de l'ensurt de dimarts amb la tempesta elèctrica que va caure sobre el port

2 min
Un llamp, protagonista a la Copa Amèrica

BarcelonaCentenars de persones s’encarreguen de controlar tots els detalls a Copa Amèrica, un dels esdeveniments esportius més vells del món. Però sempre hi ha un element incontrolable: el clima. Si fa uns dies la manca de vent va posposar algunes regates, aquest dimarts qui va fer la guitza van ser els llamps i els trons. La tempesta que va caure sobre Barcelona va fer que els organitzadors decidissin enviar a port a tots els sis vaixells després de veure com un llamp queia ben a prop del Luna Rosa Prada Pirelli italià durant la segona regata del dia. De les quatre previstes, doncs, només se’n van poder fer dues. Dimecres, per precaució, directament cap vaixell ha sortit del port. Totes les regates han quedat posposades i es recuperaran els propers dies.

La jornada de dimarts era la segona dins de l’anomenada fase round robin. Els sis vaixells s'enfronten, sempre en curses de dos, contra els altres cinc rivals en dues ocasions. Després d’uns primers dies en què s’havien vist les cares per primer cop, començava la segona ronda d’enfrontaments ja amb certa pressió, ja que qui quedi darrer a la classificació el diumenge vinent serà el primer equip eliminat. I de fet, la primera regata del dia enfrontava els dos candidats a ser els cuers, els novells de l’Orient Express francès, que sumaven un punt, i els suïssos de l’Alinghi, que sorprenentment no en portaven cap. Sota un cel tapat, l’Alinghi va aconseguir una victòria balsàmica. “Crec que ho hem fet bastant bé, ens agraden aquestes condicions canviants i el vent fort”, deia Maxime Bachelin, timoner de babord dels suïssos.

El Luna Rossa italià va fort

La segona regata del dia era la més interessant. Els vigents campions, l’Emirates Team New Zealand, es veien les cares amb els italians del Luna Rossa Prada Pirelli. És a dir, els protagonistes de la final del 2021. Segons el reglament de la competició, el campió participa en aquesta fase de competició tot i que no pot quedar eliminat, ja que ja està classificat automàticament per la final. I precisament els italians aspiren a ser el rival, liderant la classificació de moment,

El vaixell pilotat per Jimmy Spithill i Francesco Bruni ha demostrat ser el gran favorit per arribar a la final amb una sortida espectacular. Quan faltava poc pel final, un llamp ha caigut a prop seu, mentre darrere, el New Zealand abandonava per tornar al port com més aviat millor. Tocava prioritzar la seguretat i les dues darrers curses van posposar-se. El duel entre aquests dos equips, de moment, sembla ben igualat. Tot pot passar les pròximes setmanes en una competició on per uns dies, el protagonista van ser els llamps i trons. Aquest canvi de plans no afecta el calendari de la Copa, on ja es guarden dies buits precisament per recuperar regates posposades pel temps. Normalment, el problema és la manca de vent. Ara ha estat tot el contrari.

stats