Tenis taula

L'esportista amb els trucs més espectaculars del món aterra a Catalunya

El CN Sabadell fitxa el finès Miikka O'Connor, que forma part d'un canal de YouTube de trucs de tenis taula amb més de 10 milions de seguidors

SabadellPocs esportistes poden treure pit afirmant que tenen més de 10 milions de seguidors a les xarxes socials. El nou reforç del Club Natació Sabadell, sí que pot dir-ho. El nou palista del seu equip masculí de tenis taula és el finlandès Miikka O'Connor, de 28 anys. O'Connor arriba per reforçar un equip que aspira a pujar a la Superdivisió, la màxima categoria. El palista escandinau disposa d'experiència en diferents lligues estrangeres, com l'alemanya o la sueca. A més, ha estat campió de Finlàndia en parelles en tres ocasions i és especialment famós pels seus increïbles trucs, que penja juntament amb dos amics a un canal de YouTube que s'ha convertit en tot un fenomen. "Tinc la sort que el canal és la meva feina i la gaudeixo molt, quan abans era només una manera de passar una bona estona junts", explica, recordant com el primer vídeo que van penjar era una mena de joc, que va triomfar.

Cargando
No hay anuncios

O'Connor ha vingut a viure a Catalunya per amor, ja que la seva parella és catalana. I fitxat per al CN Sabadell de la Divisió d'Honor, que buscarà l'ascens de categoria. De moment, ha jugat un primer torneig amb el club vallesà i l'ha guanyat, i es prepara per a l'inici del curs mentre no deixa de pensar en els nous trucs per a Pongfinity, el canal creat per tres amics que es van conèixer a les categories inferiors de la selecció de Finlàndia: Emil Rantatulkkila, Otto Tennila i en Miikka O'Connor. Les juguesques que feien als entrenaments van ser l'origen d'aquest canal en què porten el tenis taula fins a nous escenaris, amb reptes ben imaginatius com fer forats a la taula o concursos de punteria amb tota mena d'objectes. Dels tres, l'Emil va deixar de competir, però tant l'Otto com el Miikka han anat a Europeus i Mundials. I el nou jugador del CN Sabadell ha guanyat lligues locals i campionats, cosa que l'ha convertit en el més competitiu dels tres. "Ara el canal s'ha convertit en una feina, mentre abans era una manera de passar una bona estona", admet el jugador, que protagonitza trucs com apagar una espelma d'un sol cop o buscar efectes impossibles.

O'Connor ja fa uns mesos que és a Catalunya, adaptant-se, ja que va venir a viure al barri de Sants de Barcelona quan es va enamorar d'una catalana. Viure aquí ha significat canviar la manera de treballar al canal, és clar. "Tinc la sort de poder treballar des d'on vulgui. Vaig a Finlàndia per enregistrar material cada dos mesos o ens trobem a altres països com Alemanya per fer-ho", diu aquest apassionat del tenis taula, esport que va començar a practicar quan tenia sis anys amb el seu pare, un anglès amb arrels irlandeses, com queda clar pel seu cognom. El Miikka va anar destacant, guanyant premis, fins a arribar a la selecció. Ara un dels reptes és seguir trobant idees per al canal, perquè ja porten més de 200 vídeos. "Els seguidors ens ajuden, ens fan propostes", explica. En un dels seus vídeos més curiosos, van començar a fer partides en taules cada cop més petites, fet que els va portar a dedicar uns quants dies a crear taules que no existeixen.

Cargando
No hay anuncios

Actualment, Pongfinity és el canal més subscrit sobre tenis taula del món, malgrat no tenir gaires seguidors xinesos, país on aquest esport és una religió. "Ells fan servir altres plataformes a les xarxes socials on nosaltres no tenim presència", explica. A Finlàndia, estan entre els deu canals més seguits i, al fer continguts en anglès, han anat travessant fronteres i han aconseguit que els convidessin a fer exhibicions en llocs com el Regne Unit. Actualment, el canal arriba als 4,5 milions de subscriptors a YouTube, als quals cal sumar dos milions a TikTok, un milió a Facebook i una xifra similar a Instagram. En total, entre totes les plataformes, superen els 10 milions de seguidors promocionant un esport apassionant i exigent. De fet, el president del Miró Ganxets Reus, Joan Carles Virgili, sempre recorda que "la gent no sap que hi ha un estudi de la NASA que el defineix com l'esport més complet; calen uns reflexos increïbles". Si per jugar un partit calen reflexos, per fer els trucs de Pongfinity cal ser d'una pasta diferent.

Cargando
No hay anuncios