L'Emirates New Zealand de moment fa el que vol a les aigües de Barcelona

El vigent campió s'imposa a una regata prèvia de la Copa Amèrica on només el Luna Rossa italià li planta cara

2 min
L'Emirates New Zealand ha guanyat la regata prèvia

BarcelonaL'Emirates Team New Zealand va decidir que defensaria el seu títol de la Copa Amèrica de vela a Barcelona. I sembla que està ben adaptat a les aigües catalanes, on gairebé fa un any que s'entrena. Els primers quatre dies de regates prèvies, sense valor competitiu però importants per veure l'estat dels sis equips, han acabat amb un triomf de l'equip de Nova Zelanda. Després de dominar la fase prèvia, aquest diumenge també han guanyat la regata final contra l'equip que sembla més a prop seu, el Luna Rossa italià. De fet, aquesta va ser la final de la Copa el 2021 i es podria repetir aquest octubre.

El triomf de l'Emirates Team New Zealand en la regata final entre els dos equips més constant d'aquests primers dies ha estat per 34 segons de diferència respecte a un Luna Rossa Prada Pirelli castigat per tres sancions. La primera ha estat per no respectar la distància de seguretat entre vaixells a la sortida, fet que els ha obligat a cedir 75 metres als kiwis. Semblava definitiu, però el Luna Rossa ha treballat bé el disseny i segurament té la navegació més agressiva, cosa que els ha permès gairebé atrapar el seu rival. Ara, en el seu esforç van rebre dues penalitzacions més per no respectar les distàncies de seguretat.

Abans de la gran final, a les últimes classificacions, no hi havia l'emoció de veure quins dos equips es classificarien per a l'última prova, perquè ja estava decidit pels resultats de dissabte. En aquestes regates I'American Magic ha derrotat un Emirates Team New Zealand que estava relaxat, millorant les sensacions dels últims dies. El Luna Rossa ha derrotat un Alinghi que ha patit un ensurt per l'excés de vent i, finalment, l'INEOS Britannia s'ha imposat als francesos de l'Orient Express Racing Team, l'equip més fluix de tots.

Ara es descansa fins al dijous 29 d'agost, amb l'inici de la Copa Louis Vuitton. Aquí es decidirà el rival d'Emirates Team New Zealand a la final de la Copa Amèrica de l'octubre que ve. Primer hi haurà una sèrie de Round Robins (tots contra tots) de la que sortirà una classificació on el darrer classificat ja serà eliminat. Després, el 14 de setembre, arrencarà la semifinal i, el 26 de setembre, la final entre els dos millors. Aquesta fase serà aquella on s'espera més espectadors provinents de l'estranger, ja que aquests primers dies, en ser una fase sense equips eliminats, ha arribat poca gent per seguir el torneig.

stats