Futbol

Barça i Madrid tenen 3 mesos per acceptar els diners de CVC i la Lliga

El fons d'inversió canvia la proposta a última hora per complaure els dos grans i s'aprova LaLiga Impulso per una majoria àmplia

BarcelonaEl Barça i el Reial Madrid es van sortir amb la seva i van quedar exclosos de l’acord entre la Lliga i CVC. Això vol dir que els dos grans de la competició no cobraran ni un cèntim de la milionada que inverteix el fons d’inversió, però a canvi l’acord tampoc no tindrà cap influència en els seus drets ni en els seus ingressos, siguin presents o futurs. A més de Barça i Madrid, l’Athletic Club també va votar en contra de l’acord, així com un club de Segona Divisió, que més tard es va saber que era l’Oviedo.

Inicialment, CVC injectava 2.700 milions d’euros en el projecte de LaLiga Impulso, on aquest fons d’inversió es fa amb el 10,95% del negoci del futbol espanyol. Però amb la renúncia de Barça i Madrid la xifra baixa fins als 2.100. De totes maneres, i segons han confirmat fonts de la Lliga i del Barça, aquests 600 milions restants queden congelats durant tres mesos, que és el temps que ha donat la patronal als equips per si s’ho repensen i, finalment, volen formar part d’aquest acord col·lectiu. En el cas contrari, els diners no es repartiran entre la resta de clubs, sinó que CVC els retirarà de la inversió prevista.

Cargando
No hay anuncios

Aquest gir de guió d’última hora respon, sobretot, a la voluntat de la patronal de buscar una alternativa per complaure els dos grans clubs de la Lliga. I és que el Reial Madrid havia començat accions legals contra aquest acord, i el Barça també s’hi havia afegit. De fet, d’acceptar aquesta pluja de milions, el conjunt blaugrana hauria tingut via lliure per poder rubricar el contracte de Leo Messi i inscriure’l per jugar aquesta temporada. Però el president del Barça, Joan Laporta, va negar-s’hi argumentant que, per renovar el futbolista, no es podien “hipotecar els drets audiovisuals del club pels propers 50 anys”. Al vespre, a través d’un comunicat, el Barça va esgrimir els mateixos arguments per justificar el seu vot negatiu a l’acord.

Ara bé, Javier Tebas, president de la Lliga, no va desaprofitar l’oportunitat de respondre als clubs dissidents. Amb la satisfacció d’haver tirat endavant aquest acord milionari, va criticar el Madrid de “boicotejar durant vuit anys” qualsevol acció que tirés endavant la patronal, i va acusar el Barça d’anar del bracet amb el club de Chamartín. “Els clubs que han votat en contra, es nota que ho han fet en clau Superlliga perquè no els interessa una Lliga potent, que segueixi avançant i on es permeti que els seus rivals puguin avançar”.

Cargando
No hay anuncios

“Un acord històric i excepcional”

L’acord és “històric i excepcional”, segons paraules de Javier Tebas, implica que els clubs puguin destinar un 70% dels diners de CVC a millorar les instal·lacions o bé a fer inversions futures en clau de negoci. Això representa un total de 1.701 milions d’euros a repartir entre els 38 clubs que van acceptar la proposta. D’altra banda, un 15% servirà per refinançar el deute que els equips hagin contret per culpa del covid-19 (364,5 milions). El 15% restant permetrà que les entitats puguin millorar el límit salarial. De fet, i preguntat per aquesta qüestió, Tebas va justificar que només es permetés un 15% de despesa salarial per evitar “una inflació” en les fitxes dels futbolistes.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat l’oposició de Barça i Madrid –aquest últim havia intentat persuadir la resta de clubs perquè hi votessin en contra–, la victòria de Tebas va ser clara. El president necessitava almenys 33 vots afirmatius i en va rebre 38. “A la pandèmia hem perdut prop de mil milions que molts clubs han pogut refinançar amb fons i recursos propis. CVC ha vingut a construir una Lliga més gran perquè tan sols el 15% del que cobra cada club es destina al deute”.