Barça

Koeman: "No he notat la confiança del club en l'últim tram de la temporada"

El tècnic es queixa d'una falta de comunicació del president Laporta respecte al seu futur: "No sé què pot passar"

3 min
Ronald Koeman

Barcelona"En l'últim tram de la temporada no he notat la confiança del club. Entenc els resultats i sé on estic. Però s'ha de reconèixer la feina que hem fet. També, durant molt temps aquesta temporada, m'ha tocat actuar com a portaveu del club. I, si no es compta amb l'entrenador, crec que se l'hi ha de comunicar", s'ha queixat Ronald Koeman en la roda de premsa prèvia a l'intranscendent duel contra l'Eibar d'aquest dissabte (18 h, Movistar LaLiga).

L'holandès, que podria haver viscut la seva última compareixença com a tècnic blaugrana, ha assegurat que no ha parlat amb el president des que es van reunir per dinar un dijous fa una setmana. "La veritat és que no he parlat més amb el president. Vam parlar en aquell moment i tornarem a parlar després del partit de demà. És important per al club i per a mi. Jo des del primer dia he dit que vull seguir, que vull complir el meu contracte. Però l'última paraula la té el president. Soc una persona que estima molt el club. I si el president pensa que no he de portar l'equip la pròxima temporada, doncs en parlem i dono el meu punt de vista. No puc dir gran cosa més", ha exposat Koeman.

El tècnic també ha fet autocrítica: "Ha sigut una decepció, el que ha passat aquests últims partits de Lliga. No penso que sigui el millor entrenador per a aquest club, hi ha millors entrenadors, però sí que em veig capacitat per entrenar el Barça". Koeman també ha defensat que pot continuar amb la seva feina per renovar la plantilla. "El camí que hem començat aquí no es pot fer només en un any: canviar la plantilla, buscar jugadors que ens faran ser més efectius i, en general, fer una plantilla més forta. Per exemple, en tots els sentits, la plantilla de l'Atlètic de Madrid està feta, i la nostra no", ha afegit l'holandès. "Sento que aquest últim mes, [des de la premsa] no s'ha respectat prou ni l'entrenador ni els jugadors, que crec que no es mereixen aquest tracte", ha dit Koeman, que ha explicat que ja ha tingut diverses reunions amb el director de futbol Mateu Alemany i amb el secretari tècnic Ramon Planes per planificar el curs vinent.

Koeman defensa la seva feina

"Si ens remuntem al mes d'agost, jo crec que ja firmàvem aquesta temporada. Hem guanyat un títol, la Copa. I hem lluitat la Lliga fins fa dues o tres jornades. És cert que estem tristos perquè hi ha partits en què no hem donat el nostre nivell. Però, en general, amb totes les circumstàncies que hem tingut en contra, per a mi no és una mala temporada. Tampoc és molt bona. La nota que posaria a la temporada és un bé", ha valorat Koeman fent balanç del curs.

Respecte al partit contra l'Eibar d'aquest dissabte, l'holandès ha manifestat que s'han preparat "bé" i que li agradaria "acabar aquesta temporada guanyant, malgrat que ja no hi hagi res en joc". Pedri i Messi, absents en la convocatòria, no seran a Eibar. "Hi ha alguns jugadors que han fet un esforç brutal en tots els sentits. No vull dir que els altres no ho hagin fet, però Messi i Pedri [que han avançat ja les vacances amb permís del tècnic] han jugat gairebé tots els minuts i ara tenen la Copa Amèrica, i Pedri segurament anirà a l'Eurocopa. De Jong també va jugar molts minuts, però contra l'Eibar hi serà perquè es va perdre l'últim partit per sanció".

stats