Kilian Jornet prepara sobre el terreny l'assalt a l'Everest: "Mai he estat a aquesta altura"
Des de principis d'agost és a la zona per treballar l'adaptació a l'altura i al fred
BarcelonaL'Everest era el gran repte de Kilian Jornet quan va començar el projecte 'Summits of my life'. Ara, després d'haver assolit els rècords d'ascensió i descens del Mont Blanc, el Cerví, el McKinley i l'Aconcagua, el cim més alt del planeta és el seu objectiu.
Des de principis d'agost, Jornet és a la zona per treballar l'adaptació a l'altura i al fred, i ha explicat en un vídeo com es prepara abans d'afrontar l'ascensió.
"Mai he estat a aquesta altura. L'adaptació a l'altura i al fred és un dels punts que estem treballant. També en la tècnica per pujar sense anar molt carregats. No estem en una expedició molt gran i estarem sols a la muntanya, no podrem dependre dels altres", explica l'atleta de la Cerdanya.
Jornet assegura que han de ser "honestos" amb ells mateixos quan hagin de prendre decisions. "Hem d'estar pendents de les condicions i saber decidir si seguim endavant, trobar el bon moment, o si cal fer marxa enrere quan les coses es compliquin", apunta.
Per aquest repte, Jornet no està sol. Amb ell hi ha Jordi Tosas, alpinista i coneixedor de la zona i els càmeres i guies de muntanya Sébastien Montaz-Rosset i Vivian Bruchez.
Com sempre, Jornet començarà l'assalt al cim des del l'últim lloc habitat, el monestir de Rongbuk, al Tibet. L'equip ha triat una ruta poc practicada de la cara nord de l'Everest per pujar-hi. Des de Rongbuk, després de prendre la sortida, Kilian Jornet haurà de recórrer 30 quilòmetres abans d'arribar al camp base avançat de la cara nord, el Zombie Camp, situat a 6.500 metres d'altura. Segons les condicions, l'equip té dues vies d'ascens: el corredor Norton o Horbein, que triaran un cop estiguin allà.
Seguint amb la filosofia del projecte 'Summits of my life', Kilian Jornet intentarà fer cim sense oxigen ni cordes fixes i amb material lleuger.