Bàsquet

Rudy Fernández compleix entre llàgrimes la promesa al seu pare

El jugador mallorquí disputarà els seus sisens Jocs Olímpics

2 min
Rudy Fernández

BarcelonaRudy Fernández podrà complir la promesa que li va fer fa dos anys al seu pare abans de morir i disputarà els Jocs Olímpics per sisena vegada. L'escorta mallorquí de 39 anys no va poder contenir les llàgrimes. "Era el desig del meu pare quan ja estava malalt. Espero que ho hagi pogut veure des del cel", va dir.

"La sensació és increïble. Hem sabut competir i la feina ha tingut la seva recompensa. Em sento molt afortunat", va explicar. El jugador del Reial Madrid, que es retirarà quan acabin els Jocs Olímpics de París, va sumar 9 punts en el triomf de la selecció espanyola contra les Bahames a València (86-78). El públic de La Fonteta va acomiadar Fernández amb una gran ovació.

Rudy Fernández

Rudy acumula dues medalles de plata i una de bronze en cinc participacions olímpiques. Tot i els problemes físics que arrossega, el jugador no fallarà a la cita de París, on la selecció espanyola compartirà grup amb Austràlia, el Canadà i Grècia. "La classificació de Rudy ha sigut una motivació més per a nosaltres", va reconèixer Usman Garuba.

Lorenzo Brown, destacat

El combinat que entrena Sergio Scariolo no va tenir una final de Preolímpic senzilla contra un rival molt físic i amb un gran talent individual. L'entrenador italià va fer valdre la seva estratègia. La proposta col·lectiva de la selecció espanyola es va imposar en un partit que va mantenir la tensió fins als últims minuts. Lorenzo Brown, que va anotar 18 punts, i el blaugrana Willy Hernangómez van tenir una actuació destacada. Santi Aldama va ser escollit com a millor jugador del torneig preolímpic.

"El talent i el compromís de la selecció espanyola es mereixia una recompensa. La classificació no era senzilla, però hem fet història", va analitzar Elisa Aguilar, presidenta de la FEB.

stats