Jocs Olímpics de París 2024

Un or de 17 anys que desafia França i fa somriure tot un continent: les cinc anelles olímpiques del dia

Kaylia Nemour, nascuda i criada en terres gal·les, ha preferit defensar els colors del país del seu pare, Algèria, i ha obsequiat l'Àfrica amb un meritori or

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.

Els catalans i les catalanes, decisius en els esports d'equip. La selecció espanyola d'hoquei herba, formada per una desena de catalans, ha fet saltar la sorpresa superant Bèlgica, vigent campiona olímpica, als quarts de final (2-3). Els belgues partien com a clars favorits, però, malgrat disposar d’un penal córner en l'últim segon, queden eliminats. En waterpolo femení, amb una àmplia representació també de jugadores catalanes, la selecció espanyola continua amb pas ferm i s'ha imposat a Itàlia per 13-11 en un partit que ja no tenia rellevància per a la classificació. Tant l'equip femení com el masculí poden presumir d'haver sumat 12 punts de 12 possibles en aquests Jocs.

Cargando
No hay anuncios

Novak Djokovic culmina la gran obra que li faltava. Novak Djokovic ja té el títol que li faltava. Aquell or olímpic que sempre se li escapava de les mans. En una final preciosa a la pista central de Roland Garros, ha derrotat en dos sets Carlos Alcaraz en el duel entre el finalista olímpic més veterà de tots els temps i el més jove. Els joves a vegades han de cedir el pas a qui té més experiència i el serbi ha sabut lluitar contra els seus fantasmes, i el seu caràcter, en una final sense un sol trencament de servei resolta sempre en el tie break (7-6 i 7-6). El serbi, sovint de personalitat díscola, ha tingut paraules d'agraïment cap a Alcaraz: "Li he donat les gràcies per deixar-me guanyar l'or. Ell és molt jove, tindrà temps de guanyar-ne molts". Djokovic té 37 anys, el murcià 21.

Cargando
No hay anuncios

L'equip olímpic de refugiats també tindrà la seva recompensa. Cindy Ngamba ha fet història garantint a l'equip olímpic de refugiats una primera medalla en els Jocs, ja que s'ha classificat per a les semifinals de boxa femenina de 75 quilograms. Cal recordar que, en la boxa, tant el tercer com el quart classificats reben el bronze. La camerunesa de 25 anys ha vençut la francesa Davina Michel, sisena cap de sèrie, per decisió unànime en els quarts de final. Ngamba es va traslladar al Regne Unit als 10 anys, però no pot competir per a l'equip de la Gran Bretanya perquè no té passaport anglès. Són els tercers Jocs amb participació de l'equip olímpic de refugiats, després de Rio i Tòquio.

Cargando
No hay anuncios

La medalla més tendra. La parella de vòlei femení formada per Liliana Fernández i Paula Soria ha vist acabar-se la seva aventura olímpica després de caure contra les vigents campiones d'Europa, les suïsses Tanja Hüberli i Nina Brunner (21-23 i 16-21). Les representants de Suïssa no havien cedit ni un sol set en tota la fase de grups i avancen amb pas ferm cap a la lluita per les medalles. Fernández, que disputava els seus últims Jocs, ha rebut una emotiva medalla. Té dos fills i el gran li ha fet la seva medalla de campiona.

Cargando
No hay anuncios

Kaylia Nemour, l'orgull de tot l'Àfrica a París. Mentre que la gimnàstica francesa s'acomiadarà dels Jocs del seu país sense ni un sol podi, una noia de 17 anys nascuda a França i formada a França, Kaylia Nemour, ha guanyat aquest diumenge per a Algèria l'or en les barres asimètriques. És una fita sense precedents, ja que és la primera medalla en aquest esport del país que representa i de tot l'Àfrica en gimnàstica. Nemour s'ha endut alguns xiulets, bàsicament perquè ha preferit defensar els colors d'Algèria, el país del seu pare, i no els de França.

Cargando
No hay anuncios