Els nous clients del COI, models d'OnlyFans i una afició que deserta: les cinc anelles olímpiques del dia

Cara i creu del futbol, en una jornada en què s'estrena un nou esport olímpic: el 'break'

3 min
Actuació de breaking als Jocs de París

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.

On és l'afició? La selecció espanyola femenina de futbol no ha pogut aconseguir el seu primer metall olímpic, al caure contra Alemanya a la final de consolació. Però el partit s'ha vist eclipsat, en bona part, per la minsa presència de públic a les graderies. A diferència de la resta d'esports, que han tingut una afluència massiva als estadis i pavellons, la competició femenina de futbol ha punxat (2-1). Aquest divendres, a Lió, ni tan sols hi havia un 25% d'assistència. Fem-nos-ho mirar.

Les graderies de l'estadi de Lió pràcticament buides per veure l'Espanya-Alemanya femení dels Jocs.

Fermín, un or que val per onze. En canvi, la selecció masculina sí que ha aconseguit la glòria olímpica, i ha igualat així 32 anys després l'or de Barcelona 92. I un dia més, Fermín ha estat l'home del partit, que ha anotat dos gols d'una final que s'ha acabat decidint a la pròrroga (5-3) contra l'amfitriona França. Ja va marcar a la fase de grups, als quarts de final, a les semifinals i al partit per l'or. Als Jocs no es dona el premi a l'MVP del torneig. Però el migcampista, en un equip on els centrals són els també blaugranes Eric Garcia i Pau Cubarsí, ha fet mèrits per guanyar-lo per golejada. I mai més ben dit.

El COI busca (i troba) nous clients. El break, aquest ball convertit en una batalla, s'ha estrenat als Jocs de París amb èxit de públic i crítica a les xarxes, perquè molta gent dubta que es pugui considerar un esport. Tant a la disciplina masculina com a la femenina, els participants improvisaran i faran moviments de sòl al ritme d'un DJ amb l'objectiu de convèncer els jutges. Una disciplina que, fins fa no gaire, hauria estat inimaginable en uns Jocs, però ja fa temps que el COI busca atreure nous públics i ha incorporat altres esports al calendari olímpic. El bàsquet 3x3, el caiac cross, l'escalada o l'skate en són alguns exemples.

Snoop Dog fent xou abans del breaking.

Atleta, medallista i model d'OnlyFans. La jornada d'ahir va coronar l'australiana Nina Kennedy com a reina olímpica del salt de perxa. Però avui els titulars se'ls emporta Alysha Newman, bronze a París. La saltadora canadenca és coneguda pels seus dots atlètics, però també per ser model d'OnlyFans, que és una plataforma de continguts exclusius (normalment eròtics). Newman n'és creadora i ha augmentat els seus seguidors durant aquests Jocs. "Amb el que publico, guanyo diners. Em dona confiança i em fa sentir còmoda", diu l'atleta, que sol compartir fotografies i vídeos sense arribar a la nuesa i viu al marge de les crítiques que ha rebut per fer-ho. Ahir va celebrar el bronze fent twerking.

Alysha Newman, orgullosa de la seva medalla de bronze.

Actituds impresentables que costen d'erradicar. El lluitador de grecoromana Mohamed Elsayed ha estat detingut per presumpta agressió sexual aquesta matinada a París. Bronze a Tòquio 2020, l'esportista egipci ha estat arrestat al voltant de les cinc del matí a la capital francesa després de tocar les natges d'una noia en un local nocturn. Diversos testimonis asseguren que Elsayed estava "completament begut" en el moment dels fets.

Elsayed.
stats