L'atleta olímpica Rebecca Cheptegei, en estat crític després de ser cremada pel seu xicot

La maratoniana va ser atacada a la casa que havia comprat a Kenya i pateix cremades en el 80% del cos

2 min
Rebecca Cheptegei, durant la marató de Budapest del 2023

BarcelonaL'atleta ugandesa Rebecca Cheptegei va ser atacada pel seu xicot, que va ruixar-la amb benzina i li va calar foc, poques setmanes després de participar en la prova de marató dels Jocs Olímpics de París. Cheptegei està en estat crític i pateix cremades al 80% del cos. Aviat serà traslladada a Nairobi per rebre tractament mèdic especialitzat, segons ha informat el govern de Kenya, on resideix. "S'estan fent esforços per garantir que l'atleta ingressada en un hospital d'Eldoret sigui traslladada amb avió a Nairobi per rebre tractament especialitzat després del desafortunat incident", ha dit aquest dimecres el secretari d'estat per a l'Esport de Kenya, Peter Tum, durant la presentació de la marató de la capital de diumenge que ve, segons la premsa local.

El succés va tenir lloc al comtat de Trans-Nzoia, a l'oest del país, on l'atleta havia comprat una casa a la zona on se sol entrenar. Cheptegei, de 33 anys, va ser presumptament atacada pel seu xicot, que la va ruixar amb benzina i li va calar foc. El presumpte agressor, Dickson Marangach, hauria comprat la gasolina a Uganda i s'hauria desplaçat després en cotxe fins a la casa de Cheptegei, a l'altra banda de la frontera. En aquell moment els fills de l'atleta eren a una església pròxima, segons la premsa local. En l'atac, Marangach també va patir cremades greus, i està ingressat al mateix hospital d'Eldoret. Segons Tum, les forces de seguretat de Kenya i Uganda estan treballant en el cas per garantir justícia per a l'atleta. Els pares de l'atleta, Joseph Cheptegei i Agnes Ndiema, que van viatjar a Trans-Nzoia quan van ser coneixedors de l'atac, van explicar que la seva filla, resident a Uganda, havia comprat un terreny al comtat kenyà i hi havia construït una casa, on s'allotjava durant els seus entrenaments. Aquesta propietat i la decisió de marxar fora haurien pogut ser els motius de l'agressió.

Cheptegei, que feia més d'una dècada que competia a primer nivell, va aconseguir classificar-se per primer cop per als Jocs Olímpics aquest any, i va acabar en la 44a posició.

stats