Un gol anul·lat dues hores després del final i invasió de camp: el futbol als Jocs de París comença de la pitjor manera

Leo Messi ha criticat a les xarxes la decisió de no validar el gol de l'empat de la selecció argentina dirigida per Javier Mascherano

La jugada que no ha acabat amb l'empat dels argentins

BarcelonaPrimer dia de competició als Jocs i primer escàndol. El partit de la fase de grups del torneig de futbol masculí entre l'Argentina i el Marroc ha acabat com el rosari de l'aurora, quan les autoritats han decidit anul·lar per fora de joc el gol de l'empat dels argentins, que Cristian Medina havia marcat en el minut 105 de joc de la segona part, gairebé dues hores després de la finalització del matx. El Marroc, doncs, s'ha acabat imposant per 2-1.

El Marroc guanyava el partit per 2-0 a Saint-Étienne, però a la segona part els argentins han aixecat el partit, marcant el 2-2 en l'últim minut del temps de descompte. El gol ha provocat la invasió de camp d'un grup de seguidors marroquins, que eren majoria a l'estadi, i el col·legiat suec Glenn Nyberg ha enviat tots dos equips als vestidors. Semblava tot acabat, però res d'això. El sistema informatiu dels Jocs indicava que el partit estava interromput. El problema era que el VAR detectava que hi havia hagut fora de joc a la jugada del gol, però no s'havia pogut veure amb calma a la gespa per culpa dels incidents.

La reacció de Lionel Messi a les xarxes després de l'Argentina-Marroc

Finalment, s'ha decidit tornar a la gespa amb 1-2 al marcador, sense aficionats i gairebé dues hores després del final. L'àrbitre ha certificat llavors que el gol era fora de joc i s'han jugat dos minuts més, fins al final definitiu amb triomf del Marroc. El gol ha provocat la indignació dels argentins, amb el seleccionador Javier Mascherano definint tot el que s'havia viscut com un escàndol. A les xarxes socials, Lionel Messi, que estava mirant el partit per televisió a Miami, ha posat un missatge on es podia llegir "Insòlit". El cas arriba just en un moment de tensió en la relació entre francesos i argentins, després de la publicació d'un vídeo dels jugadors argentins celebrant el triomf a la Copa Amèrica de futbol amb càntics racistes contra els futbolistes de França. La Federació Francesa va demanar a la FIFA sancions contra els argentins i avui l'himne argentí ha estat xiulat per aficionats de França. Els argentins, indignats amb el final caòtic del matx, s'han afanyat a criticar com s'ha organitzat el primer dia dels Jocs de París. La inauguració és divendres, però avui ja es jugaven partits de futbol i rugbi, amb llargues cues a fora dels estadis i els incidents de Saint-Étienne.