Jocs Olímpics de París 2024

Fermín rescata Espanya i garanteix una nova medalla olímpica

El blaugrana, amb un gol i una assistència, lidera el triomf contra el Marroc i condueix la selecció espanyola cap a la final

Barcelona"És més hàbil, més intel·ligent i millor que cap altre". Així definien els comentaristes de Televisió Espanyola Fermín López, autor d'un gol i una assistència en el partit entre Espanya i el Marroc i gran artífex perquè la roja es classifiqués per a la final olímpica (1-2). Era impossible no rendir-se a la majestuositat del migcampista blaugrana. Igual que ja va fer als quarts de final, aquest dilluns s'ha carregat l'equip a l'esquena quan pitjor ho estava passant i ha contribuït decisivament a remuntar un partit que garanteix una nova medalla per a la selecció. El rival sortirà del duel entre França i Egipte.

Cargando
No hay anuncios

Ha estat un partit polèmic. A vegades, caòtic. Amb molta tensió a les graderies –majoritàriament plenes d'aficionats marroquins– i a la gespa. No només perquè el premi era garantir-se un metall olímpic, també per la rivalitat que hi ha entre Espanya i el Marroc. Per si no hi havia prou al·licients, l'àrbitre principal, l'uzbek Ilgiz Tantashev, ha hagut d'abandonar el partit per lesió. I el seu substitut, el suec Glenn Nyberg, ha hagut de recórrer al VAR a les primeres de canvi per revisar una pena màxima comesa per Pablo Barrios sobre Amir Richardson. Soufiane Rahimi no ha fallat des dels onze metres i ha avançat els marroquins. No havia passat ni mitja hora i, en canvi, ja havia passat de tot.

Espanya estava descol·locada. Tenia alguna opció puntual de gol, però poca cosa en el context general d'un partit que semblava que el Marroc tenia sota control. Obligat per la situació, Santi Denia no tenia més remei que posar una marxa més després del descans. La roja atacava però no trobava porteria, malgrat els xuts ajustats de Baena. Al seu torn, els marroquins aprofitaven alguns desajustos defensius per arribar a la porteria d'Arnau Tenas amb relativa facilitat. Però als últims metres els ha faltat punteria, sobretot a Ez Abde, que ha fallat per centímetres una rematada des de la frontal de l'àrea.

Cargando

Però enmig del caos, ha aparegut Fermín. Autor de dos gols als quarts de final, s'encarregava de recuperar una pilota morta a l'àrea per superar el porter Munir El Kajoui amb un xut ajustat al pal. Era el minut 66. El gol ha fet créixer la moral d'Espanya, tot i que no minava les opcions marroquines, que mantenien el mateix plantejament. De fet, per arribades, l'equip de Tarik Sektioui, que només ha fet una substitució, ha fet mèrits per marcar més gols. Però la sort ha caigut del costat espanyol. Fermín, després d'un córner servit en curt, ha enganyat la defensa i ha fet una passada per a Juanlu Sánchez, que ha enviat un tir creuat al fons de la xarxa. Faltaven cinc minuts i el Marroc ja no ha tingut temps de reaccionar.