Jocs Olímpics

Un català envia 'la familia' cap a casa

El Canadà, entrenat pel badaloní Jordi Fernández, elimina la selecció espanyola

2 min
Luguentz Dort i Jordi Fernández

BarcelonaTal com ja va passar a la Copa del Món de bàsquet de l'any passat, el Canadà ha eliminat Espanya dels Jocs Olímpics de París (88-85). El combinat entrenat pel badaloní Jordi Fernández ha deixat fora del torneig un conjunt espanyol sense cap jugador català. Els 17 punts del blaugrana Darío Brizuela a la segona part no han evitat la derrota.

L'eliminació ha posat el punt final a la trajectòria de Rudy Fernández. El mallorquí de 39 anys, que ha fet història disputant els seus sisens Jocs Olímpics, ha jugat el seu últim partit com a jugador professional. L'aler ha fallat els cinc tirs que ha intentat en 15:24 minuts de joc. "Hem lluitat fins al final, que és el que toca quan representes aquesta samarreta. Me'n vaig amb un bon gust de boca perquè veure aquest equip competir així transmet il·lusió per al futur. Marxo trist perquè he viscut moltes coses amb aquesta selecció i això s'acaba, però en pau perquè ara toca veure-ho tot des d'una altra banda”, ha dit.

Sergio Scariolo ha posat en valor l'esforç de Rudy. "Ha estat un privilegi entrenar-lo; molt pocs jugadors haurien intentat jugar amb les seves condicions. És un exemple de compromís a seguir. Ha sigut un privilegi haver compartit tants partits i campionats amb ell”, ha assegurat l'entrenador italià.

Rudy Fernández fent un llançament

Després d'un primer quart molt igualat (19-19), la selecció espanyola ha perdut pistonada durant un segon període en què les diferents defenses alternatives no han funcionat. El combinat canadenc ha llegit molt bé les situacions de 2x1 sobre Shai Gilgeous-Alexander. Sense encert en el tir de tres, els jugadors entrenats per Sergio Scariolo han patit per seguir el ritme anotador d'un rival que ha arribat al descans amb un avantatge d'onze punts (49-38).

Sergi Llull, durant el partit contra el Canadà

La diferència a favor del Canadà ha arribat a ser de 14 punts, però la selecció espanyola ha sabut refer-se per arribar a l'últim període amb opcions de victòria. La millora defensiva ha incomodat un rival que només ha pogut anotar 15 punts durant el tercer quart (64-56).

Scariolo ha apostat per un equip baixet per sacsejar tàcticament el partit. L'energia de Brizuela, que ha anotat nou punts consecutius, ha acabat d'animar el combinat espanyol (68-65). La diferència era de tan sols d'un punt a 3,1 segons del final (86-85), però el conjunt nord-americà no s'ha deixat enredar. Shai Gilgeous-Alexander ha anotat dos tirs lliures i Sergi Llull ha fallat el triple final des del mig del camp.

"És un moment complicat perquè és trist, però el futur és il·lusionant i estic convençuda que tindrem èxits", ha analitzat Elisa Aguilar, presidenta de la Federació Espanyola, que espera continuar comptant amb la participació de Lorenzo Brown, base nord-americà amb la nacionalitat espanyola.

Un plantejament que ha marcat la diferència

Jordi Fernández, que la temporada que ve serà l'entrenador dels Brooklyn Nets (NBA) ha tornat a demostrar que és un entrenador excepcional. El seu plantejament contra la selecció espanyola ha marcat la diferència.

stats