El calvari de Chakir i el triomf d'una entrenadora anti-Barça: les cinc anelles olímpiques del dia

Repassa el més destacat de la jornada dels JJOO de París, que finalitzen aquest diumenge

3 min
Ibrahim Chakir competint a la marató dels JJOO de París.

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.

El més semblant a una victòria catalana als Jocs. És normal arribar a aquesta conclusió quan es repara en el fet que 11 de les 13 jugadores del combinat espanyol femení de waterpolo han nascut al nostre país. A més, les altres dues waterpolistes, madrilenyes, viuen i competeixen també a Catalunya. Miki Oca, també català, dirigeix un equip que ha fet història a la piscina de La Défense aquest dissabte. Han derrotat Austràlia en una final emotiva que suposa un gran colofó per a les carreres de Maica García, Laura Ester o Anni Espar, llegendes del waterpolo. O un brillant punt de partida per a la jove Martina Terré, que en aquests JJOO ha sorprès tothom amb aturades impossibles. La medalla d'or aconseguida fa valdre la feina d'anys. I en suma una més després de l'aconseguida per Manel Estiarte i companyia a Atlanta l'any 1996. Si Catalunya competís en uns Jocs Olímpics, el waterpolo seria una de les primeres vies d'èxit.

El triomf de l'entrenadora que odia el Barça. Autoritària, valenta i sovint arrogant. Emma Hayes va iniciar la seva nova trajectòria a la banqueta dels Estats Units amb una decisió inesperada per marcar territori des del primer minut. La seleccionadora va deixar Alex Morgan fora de la convocatòria per disputar els Jocs Olímpics de París. La gran icona del futbol nord-americà, juntament amb Megan Rapinoe, ja retirada, va ser la gran damnificada de la britànica reconstrucció que vol liderar. Setmanes després, Hayes ha retornat els Estats Units a la glòria olímpica. Les ianquis han guanyat tots els partits, també la final contra el Brasil, gràcies a un gol de Swanson en la segona meitat. És el gran èxit d'una entrenadora que va denunciar un "robatori" del Barça en una semifinal recent de Champions contra el Chelsea i que no ha tingut una vida senzilla més enllà dels camps de futbol.

Córrer amb una costella fissurada. Aquest dissabte s'ha celebrat la marató dels JJOO de París, que ha deixat un campió outsider. El kenyà Tamirat Tola no anava a participar en la cita olímpica, però l'absència per lesió del seu compatriota Lemma el va fer entrar en la prova. Amb 32 anys, aquest fondista pren el relleu del llegendari Eliud Kipchoge, or a Rio de Janeiro (2016) i Tòquio (2021), que a París va haver de retirar-se a mitja prova per problemes lumbars. Sí que la va acabar el català Ibrahim Chakir, que en l'arribada ha confessat haver competit amb una fissura a la costella. "Us juro que he entrenat molt i molt dur, amb dolor, perquè no em volia perdre cap entrenament. Ho he passat molt malament", ha declarat entre llàgrimes l'atleta crescut a Vilafranca del Penedès. Ha arribat 34è i va lesionar-se fruit d'una agressió d'un excompany de pis, segons informa el diari Marca.

Finalista catalana al pentatló modern. Estem parlant de Laura Heredia, que ha acabat la primera jornada en setena posició. Ho té complicat per aconseguir una medalla a París 2024 en tot just la seva primera actuació en uns JJOO (i la primera de la delegació espanyola en aquesta modalitat). Tanmateix, ho intentarà aquest diumenge després d'acabar la seva semifinal en segon lloc. El pentatló modern, com el seu nom indica, consta de cinc proves: l'esgrima (espasa), la natació (200 metres lliures en piscina de 25), l'hípica (salt eqüestre) i el tir i carrera (laser run). Heredia ha anat de menys a més i promet emocions fortes en la jornada definitiva. Toni Padilla ens refresca en aquest vídeo els orígens d'aquest esport.

La catalana Laura Heredia olímpica de pentatló modern

No hi haurà més medalles sota l'aigua als JJOO de París 2024. La catalana Iris Tió, formant parella amb Alisa Ozhogina, havia de retallar 10 punts a la rutina lliure en duo de natació artística. Aquest era el peatge per mirar de somiar amb el segon metall de la delegació espanyola en aquest esport després de l'aconseguit en la competició per equips. Però Tió i Ozhogina s'han quedat lluny de l'èxit. Han proposat un exercici inspirat en la Sagrada Família i han sumat 267,4021 punts per a un total de 521,4837 sumant la rutina tècnica.

stats