Un animal capaç de desafiar déus de l'aigua amb només 22 anys: les cinc anelles olímpiques del dia

Léon Marchand continua fent història en un dia en què el blaugrana Fermín brilla amb llum pròpia

3 min
Léon Marchand, a la piscina dels JJOO de París.

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.

Léon Marchand és un depredador aquàtic. És un dels ídols més aclamats a França i aquest divendres ha acabat de confirmar la seva candidatura a convertir-se en un nedador d'autèntica llegenda. Amb només 22 anys, Léon Marchand ja pot seure a la taula de dos referents històrics de les piscines: els nord-americans Mark Spitz i Michael Phelps. Aquest noi amb cara d'absent, que a Tòquio 2021 ja va treure el caparró, a París s'ha cruspit els seus rivals en les quatre grans proves de la natació. Després de penjar-se la medalla d'or als 200 metres braça, els 200 papallona i els 400 estils, també ha pujat a la part més alta del podi a la final dels 200 estils. Marchand és un dels protagonistes més meridians d'aquests primers set dies de competició a París 2024.

La primera medalla catalana. Després de les decepcions recents amb Mar Molné o Ai Tsunoda, dues de les esportistes del nostre país que es van quedar a les portes d'assolir la glòria en els Jocs Olímpics, al setè dia va sonar la campana. I per la porta gran. El maresmenc Florián Trittel anava a la cita olímpica amb la medalla entre cella i cella. No es passa 300 dies al mar per quedar-se amb la mel als llavis! Formant parella amb Rodrigo Botín, es va proposar tocar el cel amb el 49er i no només va estrenar el medaller català, sinó que va sumar el primer or per a la delegació espanyola. "És un somni fet realitat. Ens acompanyaven les nostres famílies i només puc felicitar tot l'equip de vela, que espero que continuï donant alegries en aquests Jocs", ha declarat el de Sant Pere de Llavaneres.

Cara i creu en esports col·lectius. A la mateixa hora es jugaven el tot pel tot les seleccions masculines dels dos esports col·lectius més seguits a casa nostra, ambdues amb representants catalans a les seves files. I el resultat ha sigut de cara i creu. El futbol s'ha classificat per a les semifinals del torneig olímpic gràcies a una magnífica actuació del blaugrana Fermín López, autor de dos gols, un de bellíssima factura, per derrotar el Japó (3-0). En l'altra cara de la moneda, el bàsquet, la Familia, ha anat cap a casa abans d'hora. Entrenada pel català Jordi Fernández, el combinat del Canadà s'ha fet fort per aguantar la lògica creixent d'Espanya, que ha fet una gran segona meitat (88-85), però no n'ha tingut prou per intentar allargar la carrera del veteraníssim Rudy Fernández.

Carlos Alcaraz va com un tro. El tenista murcià pugna amb Simone Biles com l'atleta que més càmera està acaparant en aquest inici de Jocs Olímpics. Entre el torneig de dobles i l'individual, aquesta setmana ha jugat un munt de partits sobre la terra batuda de París. El famós Nadalcaraz ja no té opcions de medalla, però Alcaraz en solitari s'ha garantit com a mínim la plata, ja que ha derrotat aquest divendres en semis Félix Auger-Aliassime (doble 6-1). El tenista espanyol jugarà diumenge la final contra Novak Djokovic, a qui va vèncer en l'última final de Wimbledon. El serbi ha fet la feina contra Musetti (6-4 i 6-2). En els dobles femenins, la dupla Sorribes-Busca lluitarà per sumar un bronze al medaller espanyol.

Carlos Alcaraz

Continua la polèmica en boxa. La boxejadora taiwanesa Lin Yu-ting, va ser expulsada per l'Associació Internacional de Boxa per tenir "avantatge sobre boxejadores femenines". Malgrat l'expulsió, competeix als Jocs Olímpics i aquest divendres ha guanyat el seu combat de pes ploma contra la uzbeka Turdibekova. Aquesta no ha volgut donar la mà a Lin Yu-ting en acabar el combat. La imatge arriba l'endemà que la italiana Carini es retirés a mig combat contra l'algeriana Khelif, que està en la mateixa situació que Ting.

stats