Jocs Olímpics

Núria Pau debuta en uns Jocs Olímpics emocionant els seus veïns a més de 8.000 quilòmetres

L'esquiadora de Ribes de Freser surt del circuit en el segon descens a les instal·lacions de Yanqing

BarcelonaEls Cinemes de Ribes de Freser s'ha anat omplint de veïns mig endormiscats. Tocava matinar per veure com ben lluny de casa, a les muntanyes del nord de la Xina, una de les seves, Núria Pau, feia realitat el somni de ser olímpica. L'esquiadora del club d'esquí La Molina, de 27 anys, ha aconseguit arribar on s'havia proposat fa anys, malgrat les lesions, la manca d'infraestructures i d'haver quedat dos cops fora de l'equip oficial de la Federació Espanyola. "La seva és una autèntica història de superació i de repte personal com a dona i com a esquiadora i, per tant, sempre tindrà Ribes al seu costat donant-li suport en la seva carrera esportiva", diu Mònica Sanjaume i Colomer, alcaldessa de Ribes de Freser. 

Cargando
No hay anuncios

Pau ha acabat 40a la primera mànega del gegant dels Jocs d'Hivern de Pequín, a les pistes de Yanqing, la prova que obria la competició d'esquí alpí després que el vent obligués a posposar el descens masculí diumenge. Pau s'ha quedat a 6 segons i 63 centèsimes del temps de la líder, la sueca Sarah Hector. A la segona mànega, però, ha sortit del recorregut. Hector ha guanyat la medalla d'or per davant de la italiana Federica Brignone i la suïssa Lara Gut-Behrami, una esquiadora entrenada per l'andalús José Luis Alejo. Per la seva banda, una de les grans favorites, la nord-americana Mikaela Shiffrin, ha caigut a la quarta porta. Shiffin encara aspira a guanyar medalles, però després d'encarar malament una porta s'ha quedat sense opcions de victòria en una prova en què han excel·lit les europees.

“En la primera màniga m'ha costat molt adaptar-me al traçat. Hi havia dos canvis de neu i no he pogut adaptar-me a les condicions per a trobar velocitat en la totalitat del traçat. En la segona màniga he esquiat molt bé, sobretot en la part del mig. A quatre o cinc portes del final, he caigut. L'esquí m'ha reaccionat de cop i he sortit disparada. Volia aconseguir el bon resultat que sabia que podia aconseguir, però així és l'esport. I en un dia tan exigent com el d'avui en què moltes esquiadores hem caigut, em quedo en què ho he donat tot. Lo difícil no ha estat avui, si no arribar fins aquí. M'he guanyat l'oportunitat d'intentar-ho i ho he intentat fins al final, així que em quedo amb això” ha explicat Pau al final de la cursa.

Cargando
No hay anuncios

Per a Núria Pau ser a la Xina ja és un èxit, tot i que la segona mànega l'ha deixat amb una mica de regust amarg. Nascuda a Ribes, Pau va començar a esquiar amb tres anys a la Vall de Núria. Amb dotze anys va entrar a La Molina Club d'Esports, on va començar a competir i a deixar clar el seu caràcter. Quan la van deixar fora de l'equip espanyol d'esquí absolut el 2017 va decidir viatjar sola a Sud-amèrica durant tres mesos per intentar aconseguir la puntuació necessària per anar als Jocs de Pyongyang 2018. No ho va aconseguir, però sí que va obtenir els resultats necessaris per tornar a ser admesa a l'equip espanyol absolut. El repte, doncs, passava a ser la cita de la Xina d’aquest any, cosa que no ha sigut gens fàcil. Just quan millor estava i havia assolit entrar en el top 30 de proves mundials va arribar la pandèmia. A més, sense una estructura professional a casa, es passava la vida sola al cotxe, amunt i avall, viatjant a les proves dels circuits europeus o del nord d'Itàlia, on estava federada amb un equip. Quan va quedar fora de l'equip espanyol per segon cop, en aquest cas per una qüestió d'edat, va marxar a entrenar-se a Itàlia fins que va decidir liderar la creació del FastHolaluz, el primer equip professional femení de Catalunya.