Ciclisme
Esports 06/03/2013

Joaquim Rodríguez torna a la competició en una Tirrena-Adriàtica amb participació de nivell

El català coincidirà a la cursa italiana que retransmet Esport3 des d'aquest dimecres (14:45) amb Contador, Evans, Nibali o Froome, els mateixos rivals que va tenir a Oman

Albert Rabadán
1 min

BarcelonaAquest dimecres comença la cursa ciclista italiana Tirrena-Adriàtica, que s'acabarà el pròxim dimarts dia 12 de març. La prova, que comença amb una contrarellotge per equips de 17 km entre San Vincenzo i Donoratico, comptarà amb una arribada en altura a Prati di Tivo a la quarta etapa i compatarà amb retransmissió en directe cada tarda per Esport3.

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) tornarà aquí a la competició gairebé tres setmanes després d'acabar quart al Tour d'Oman, on va demostrar el seu gran nivell guanyant l'etapa reina. Guanyadors de grans voltes com Alberto Contador, Cadel Evans i Vincenzo Nibali, defensor del títol, tornaran a ser els seus principals rivals per guanyar una cursa que també comptarà amb els millors del món per jugar-se les etapes amb Mark Cavendish i Peter Sagan.

El Purito vol mantenir l'alt nivell que ja va oferir a la Tirrena de la temporada anterior, en què va ser sisè a la general i va guanyar una etapa, la primera d'una temporada que va acabar sent triomfal amb podis al Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya i victòries a clàssiques de primer nivell com la Fletxa Valona i el Giro ded Llombardía.

Com cada març, la prova coincideixamb la celebració d'un altre esdeveniment del calendari WorldTour, la París-Niça, que després del pròleg guanyat per Damien Gaudin (Europcar) i dues etapes en línia lidera l'italià Elia Viviani (Cannondale). El francès Nacer Bouhanni (FDJ), que va haver d'abandonar per una caiguda, i l'alemany Marcel Kittel (Argos-Shimano) s'han endut els dos esprints disputats.

stats