BARÇA
Esports 12/02/2014

Joan Bladé: "No volem condicionar el soci amb maquetes del nou Palau Blaugrana"

Entrevista al directiu del Barça responsable de la secció de bàsquet

àlex Gozalbo
4 min
Joan Bladé sosté una pilota de l'Eurolliga al Palau Blaugrana.

El soci número 58.294 del Barça és Joan Bladé (18 de setembre del 1960), un llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en estomatologia per la Facultat d'Odontologia de la mateixa universitat i MBA per Esade, però també el directiu del club blaugrana responsable de la secció de bàsquet.

Quin regust li deixa la Copa del Rei de bàsquet?

És un regust agredolç. D'una banda, estem molt contents per la trajectòria de l'equip. De l'altra, tristos perquè vam deixar escapar un títol que teníem molt a prop. Estic convençut que la nostra trajectòria a Màlaga ens servirà per créixer. Vaig marxar content per l'actitud de l'equip i pel joc.

Després d'un inici molt irregular, l'equip està competint bé.

Ara és fàcil dir-ho, però quan tens cinc jugadors nous necessites un període d'adaptació. Les etapes s'han anat cremant i actualment l'equip és molt més madur i consistent. El conjunt transmet un caràcter competitiu i això, en bona part, és gràcies al nostre entrenador. Xavi Pascual sap preparar molt bé les competicions.

¿No és un premi massa petit conformar-se a competir bé contra el Reial Madrid?

No ens hem de comparar amb el Madrid: el premi som nosaltres mateixos. El Madrid és el rival que té un pressupost i una qualitat més semblant a nosaltres, però ens hem d'autoqualificar i pensar que tenim el nivell que com a Barça hem de tenir. El nostre equip ha anat de menys a més i ha guanyat consistència física, tàctica i mental.

Maciej Lampe és l'única peça que té problemes per encaixar.

Ho explica una suma de diferents factors. Els efectes secundaris del fàrmac per a la pell s'han afegit a les lesions. Com a metge, sé que una situació així altera a qualsevol. Estic segur que, quan es recuperi, ens aportarà coses.

Què espera del que queda ara de temporada?

Ens hem demostrat a nosaltres mateixa que l'equip està preparat. No hem de tenir por a jugar contra cap rival i això ens reforça. Un tir a l'últim segon ens va impedir ser campions de la Copa del Rei, però durant molta estona vam marcar el ritme de la final.

¿L'equip es marca objectius concrets o treballa amb plantejaments més genèrics?

Un equip com el Barça ha d'arribar fins al final en totes les competicions. Tot i que el nostre desig era guanyar la Copa del Rei, l'objectiu era disputar la final. Si perdem, prefereixo tenir la sensació que hem pogut guanyar. Tenim un equip molt compensat i això és el que volem demostrar tant a la Lliga Endesa com també a l'Eurolliga. Aquest equip encara té marge de millora.

Quina importància estratègica tenen els anys previs al trasllat al nou Palau Blaugrana?

El missatge d'aquesta junta directiva és barrejar jugadors de primer nivell amb d'altres sortits del planter. Volem tenir controlades les millors promeses i després formar-les aquí. Ens agradaria competir amb jugadors formats aquí, com ha passat amb Joan Carles Navarro. Això afavoreix la identificació dels aficionats.

Per què necessita el club un nou Palau Blaugrana?

Tots ens l'estimem molt, però el Palau Blaugrana actual ja s'ha amortitzat. Hi ha pavellons moderns que donen més comoditats i serveis als socis, i aporten més visibilitat. Les possibilitats de fer coses diferents augmentaran.

El club ha donat més detalls de la reforma del Camp Nou que no de com serà el nou Palau Blaugrana.

En tenim definides les característiques, però el que és important és entendre el concepte. No volem condicionar el soci amb maquetes. El que importa no és l'embolcall.

De tots els pavellons que heu vist, a quin s'assembla més?

Si n'he de triar un, l'O2 de Berlín. Volem un Palau funcional, que es pugui compatibilitzar amb l'organització d'esdeveniments no esportius.

Què passarà si el soci vota que no al referèndum?

Si el soci diu que no, el projecte es paralitzarà. Ens hauríem de plantejar què fem, però és una oportunitat única per fer un pas qualitatiu.

Inaugurarà vostè el nou Palau?

Tant de bo pugui fer-ho, seria un bon senyal que el soci ha entès i ha aprovat la nostra proposta. No hem presentat el projecte fins que el deute s'ha eixugat i fins que s'ha arribat a una xifra suportable, i mai posarem en perill l'estabilitat del club. Tenir la responsabilitat de ser directiu desgasta, però ho porto bé i, si el president continua confiant en mi, seguiré encantat.

Com veu Josep Maria Bartomeu en el seu nou càrrec?

El conec des de fa molts anys i és sempre tal com sembla. És una persona molt dialogant i que sempre està al dia del que passa al club. Les seccions li importen molt i ho ha demostrat amb la seva trajectòria. La comunicació és molt directa i jo el veig molt engrescat, preparat per tirar endavant el projecte.

El president diu que no preveu convocar eleccions abans d'hora.

Els directius ho veiem de la mateixa manera. Sandro Rosell era el nostre president i va prendre una decisió després de meditar-la molt. Ens va donar els seus motius i va arribar un moment en què vam entendre la seva decisió. Aquesta junta funciona com un equip cohesionat. Hi ha opinions diferents, però això enriqueix el debat. Estem molt il·lusionats amb els reptes esportius, econòmics i socials. Hi ha coses que es poden millorar, però crec que estem complint el que estava previst.

Era necessari fer canvis a la junta?

S'ha potenciat la part de comunicació i s'ha substituït la figura de Josep Maria Bartomeu, però pràcticament segueix tot igual. És una reorganització que internament no ha suposat grans canvis.

stats