Tot que has de saber de la Marató de Barcelona

Aquest diumenge tindrà lloc l'emblemàtica cursa, que recorrerà el centre de la Ciutat Comtal

ARA
i ARA

BarcelonaEl tret de sortida de la Marató es tornarà a sentir amb força prepandèmica pels carrers de Barcelona. Concretament, se sentirà aquest diumenge a les 8.30 del matí als peus de les fonts de Montjuïc. Aquest serà, com ja és tradició, l'inici de la Zurich Marató de Barcelona, que recorrerà tota la Ciutat Comtal passant pels llocs més emblemàtics: el Camp Nou, la Casa Batlló, la Sagrada Família, la Torre Agbar, l'Arc de Triomf, la plaça de Catalunya i així fins a arribar als 42 quilòmetres. Aquest any la Marató tindrà un desnivell positiu de 176 metres i s'espera que sigui la cursa més multitudinària després de la pandèmia, ja que té més de 15.000 inscrits. I els precedents no són dolents: fa només unes setmanes la Mitja Marató va acollir unes 11.000 persones i la Cursa dels Bombers uns 10.000 participants. La xifra d'aquest any de la Marató continua sense superar la d'ara fa dos anys, quan hi van participar 20.000 persones. Però més que pels participants, l'efecte de la pandèmia es nota en la data: la Marató es disputa inusualment a la tardor, tot i que el 2022 ja tornarà a la primavera, el 3 d'abril. L'edició d'aquest diumenge, de fet, és encara la del 2020, que no es va poder fer pel coronavirus.

El temps

Sol, però fred

Que la Marató tingui lloc en plena tardor es notarà especialment en les temperatures. El temps no impedirà la cursa, ja que no es preveu que plogui i farà sol, però els corredors hauran de sortir abrigats. A les 8.30 del matí les temperatures no seran superiors als 12 graus i no pujaran dels 16 durant tot el dia. Aquí podeu consultar la previsió completa de l'ARA per a aquest cap de setmana.

Cargando
No hay anuncios

El recorregut

De dalt a baix

La cursa travessarà tot Barcelona amb un recorregut pràcticament idèntic al de les edicions anteriors. Començarà a la plaça Espanya i pujarà fins al Camp Nou pel carrer de Sants. De l'estadi del Barça viatjarà fins a l'Eixample per la Travessera de les Corts, i omplint el carrer Tarragona arribarà a la Gran Via, una avinguda que seguirà fins a l'encreuament amb el passeig de Gràcia. Llavors la Marató passarà a desplaçar-se pel carrer Mallorca –des d'on els participants admiraran la Sagrada Família– i pujarà gairebé tota l'avinguda Meridiana. Aquí és on s'acabarà la Mitja Marató. Per als que escullin els 42 quilòmetres encara quedarà molt recorregut, ja que baixaran fins al Fòrum i correran fins a la plaça de les Glòries, per després fer el mateix recorregut altre cop i agafar el passeig Marítim fins al Parc de la Ciutadella. Després de passar per l'Arc de Triomf encara hauran de tornar a baixar fins al Paral·lel per acabar al mateix lloc on han començat: les fonts de Montjuïc.

Cargando
No hay anuncios

Afectacions en el transport

El metro com a millor opció

El recorregut afectarà substancialment la circulació de la ciutat. Així, l'Ajuntament recomana agafar el metro en lloc de cotxe, autobús o tramvia. De fet, dues terceres parts de les línies de bus es veuran afectades des de dos quarts de set del matí fins a les tres de la tarda: és a dir, 65 línies de bus estaran afectades durant pràcticament 10 hores. En paral·lel, el servei de la T4 del tramvia es veurà limitat i diverses artèries barcelonines com la Meridiana, la Diagonal i la Gran Via també estaran tallades. Podeu consultar tots els carrers que estaran tallats i les línies afectades en aquest enllaç.

Cargando
No hay anuncios

Els participants

20% de dones

El 50% dels corredors de la Marató d'aquest any seran estrangers i un 20% del total seran dones, un punt percentual més que l'any passat. Entre els favorits hi ha l’etíop Yemane Tsega, subcampió mundial de la distància; l’ugandès Filex Chemonges, i el corredor de Bahrain Marius Kimutai. En l'apartat femení les favorites són les etíops Tinbit Gidey i Meseret Belete.