Futbol - Primera Divisió

Una serp, una desgràcia i un pessic al cor per arrodonir el mercat del Girona

Míchel afegeix pólvora ofensiva, però no lliga el seu gran desig i perd sentiment

2 min
Arnaut Danjuma, celebrant un gol

GironaDia mogut a les oficines del Girona, malgrat que amb més tranquil·litat de la que haurien desitjat. Perquè la intenció del club i la prioritat de Míchel era reforçar l'eix defensiu amb el fitxatge d'Eric Garcia, que finalment continua al Barça a causa de la plaga de lesions que ha patit el club recentment. Això sí, els gironins acumulen poder ofensiu amb l'arribada d'Arnaut Danjuma, cedit pel Vila-real. De Montilivi s'acomiaden dos futbolistes del planter: l'escalenc Valery Fernández, rumb a Mallorca, i Iker Almena, a l'Aràbia Saudita.

Dijous ja s'intuïa que Eric Garcia, per qui el Girona apostava en propietat, amb una proposta que s'enfilava als 15 milions entre fixos i variables, no repetiria experiència amb Míchel, que el volia com fos. El central de Martorell també volia tornar a Montilivi, però l'allau de lesions al Barça (Christensen, Araujo i Bernal) i la impossibilitat de fitxar han provocat que l'entitat blaugrana es negui en rotund a perdre una altra peça. La direcció esportiva blanc-i-vermella ha temptejat altres opcions, però ha preferit no moure fitxa en la parcel·la defensiva.

En atac ha ultimat la cessió del quart neerlandès de la plantilla, Arnaut Danjuma, del Vila-real, que jugarà a préstec al Girona, i és l'onzè fitxatge d'un estiu en què el club ha refet el vestidor de dalt a baix. L'extrem s'afegeix a la nòmina integrada per Pau López, Francés, Krejci, Romeu, Van de Beek, Misehouy, Bryan Gil, Asprilla, Abel Ruiz i Miovski. Entre tots han significat una inversió aproximada de 44 milions d'euros fixos, variables a banda. D'altra banda, el Girona n'ha ingressat més de 56.

Capítol de sortides

El vestidor, però, queda coix amb les sortides de Valery Fernández, cedit al Mallorca, i Iker Almena, per qui l'Al Qadisiyah ha pagat els cinc milions de la clàusula de rescissió. Fernández era l'únic futbolista gironí en propietat de la primera plantilla, amb la qual cosa Pau López agafa el testimoni com a representant local.

La trajectòria de l'escalenc a Montilivi, on va debutar el 2018, està marcada per la lesió dels lligaments creuats de l'estiu del 2019. La seva intermitència posterior i la poca confiança rebuda han provocat la separació. El futbolista volia disposar d'uns minuts que Míchel no li podia garantir, i el fitxatge d'Asprilla va ser el detonant d'un adeu que era qüestió de temps. Al Girona se li genera un problema de fitxes i recanvis, perquè si hi ha contratemps –i sempre n'hi ha– li tocarà patir. I encara més amb la disputa de tres competicions a la vegada. Diumenge visita el Sevilla (19 hores, DAZN) abans de l'aturada de seleccions.

stats