PRIMERA DIVISIÓ

Revolució al Girona per contrarestar les traumàtiques sortides

Oriol Romeu és el setè reforç d'una plantilla que encara en necessita mitja dotzena més

2 min
Oriol Romeu, a l'arribada al Girona de fa un parell d'estius

GIRONAEl Girona 2023-24, el que es va classificar per a la Lliga de Campions practicant un futbol preciós, ja no existeix. Enrere queden partits per al record, golejades increïbles i un atreviment insospitat que el va catapultar a l'estrellat. Míchel i Quique Cárcel han anat veient com, de mica en mica, de forma dolorosa, les grans estrelles han abandonat Montilivi, sigui pel retorn als seus clubs d'origen o per les ofertes marejadores rebudes, com si fossin la terra promesa. A setmana i mitja de començar la Lliga, té pendent tancar moltes operacions amb un únic objectiu: que els blanc-i-vermells, a manca d'excessius protagonismes passats, no perdin competitivitat.

Oriol Romeu, que a Barcelona no ha trobat el confort que pretenia, és el setè reforç d'un Girona que el rebrà amb els braços oberts, un any després d'acomiadar-lo amb un mocador a la mà. L'operació és una cessió i servirà per donar una mica de múscul al mig del camp. Romeu s'afegeix als noms de Francés, Krejci, Van de Beek, Misehouy, Bryan Gil i Abel Ruiz. Les baixes, ja conegudes, de puntals com Couto, Eric Garcia, Aleix Garcia, Savinho i Dovbyk obliguen a reformular el vestidor, sota la premissa de no perdre l'essència. Això és innegociable.

Però encara falten fitxatges, gairebé mitja dotzena més, que elevaran la xifra total a uns dotze o tretze. I això comptant que no marxi ningú més de manera imprevista, amb els laterals Miguel Gutiérrez o Tsihankov en boca de tothom. Llavors sí que caldria córrer i activar tota mena de plans. El consol, trist però realista, és que el Girona es llançarà al mercat amb calés per fer realitat les seves apostes. Entre el que ha ingressat (uns 50 milions) i el que ha invertit (uns 20) hi ha marge econòmic, comptant també el que rebrà per disputar la Champions.

Alguns noms propis

La direcció esportiva gironina maneja una àmplia llista de possibles reforços, distribuïda per prioritats i posicions. El més urgent, ara com ara, és trobar un davanter centre que assumeixi el rol de Dovbyk. De filtracions, a diferència d'altres llocs, cap ni una. En canvi, per ocupar l'extrem, més enllà de l'aterratge de Gil, el Girona ha temptejat Abde, del Betis, a qui ja va voler en el passat; Asprilla, del Watford, i Bryan Zaragoza, del Bayern de Múnic.

Continuem amb els fitxatges. Sota els pals, Cárcel treballa per dur un porter que faci competència a l'indiscutible Paulo Gazzaniga. També vol moure's per atacar un lateral, amb l'asterisc present del delicat cas d'Arnau Martínez, que acaba contracte l'any vinent i encara no ha renovat. Tampoc no es descarta el retorn d'Eric Garcia.

I al mig del camp, Romeu a banda, el Girona ha mantingut converses amb Javi Guerra, del València; Aimar Oroz, de l'Osasuna, i Sergi Roberto, lliure després d'acabar el contracte amb el Barça. Encara que la Lliga comenci el 15 d'agost, la persiana del mercat de fitxatges no s'abaixarà fins al 31. Hauria de ser temps suficient perquè el Girona s'hagi reinventat altra vegada.

stats