CHAMPIONS LEAGUE

La cervesa explica part de la invasió neerlandesa que indigna els socis del Girona

El club es justifica assegurant que la UEFA, patrocinada per Heineken, va repartir les seves entrades entre aficionats visitants

Els jugadors del Feyenoord, celebrant la victòria amb els seus aficionats a Montilivi
03/10/2024
2 min

GIRONALa ressaca de l'estrena europea de Montilivi posa el focus, més enllà de la mala sort esportiva del Girona –que s'ha fet tres gols en pròpia porta en els dos partits que ha jugat (i perdut) de la Lliga de Campions–, en la nombrosa presència d'aficionats del Feyenoord a les graderies. Diversos aficionats gironins han esclatat a les xarxes socials i demanen explicacions al club, perquè si el nombre d'abonats que podien accedir al recinte ja estava retallat per la desocupació de les retràctils, el fet que alguns dels llocs hàbils estiguessin ocupats per aficionats neerlandesos ha provocat una indignació considerable. Montilivi tampoc no es va acabar d'omplir, perquè hi havia buits un miler de seients disponibles.

Consultat per l'ARA, el Girona (que dimecres a la nit, que se li va preguntar per quin motiu havia faltat tanta gent, no sabia què respondre perquè totes les entrades s'havien venut) es justifica dient que els visitants de més que hi havia a les graderies procedien de les entrades de compromisos repartides per la UEFA, un dels patrocinadors de la qual és l'empresa neerlandesa Heineken. La competició tenia reservades 1.300 entrades, repartides entre preferent i tribuna i, sense tenir-ne una xifra oficial, la gran majoria va anar a parar a mans contràries. A això cal sumar-hi una quantitat propera al centenar d'entrades d'intercanvi que va donar el Girona i les 700 en zona visitant. Fent números, doncs, no és forassenyat dir que dels 8.752 espectadors uns 2.000 van ser del Feyenoord. D'altra banda, segons ha pogut saber l'ARA, el Girona va detectar alguns casos de revenda, als quals se'ls va impedir l'accés.

Un inici desafortunat

Durant l'himne de la Champions, Montilivi oferia una imatge trista. Els controls en els torns exigien la presentació del document d'identitat juntament amb l'entrada, i això va provocar llargues cues que en alguns sectors van superar la mitja hora. De fet, una bona part dels espectadors van entrar a l'estadi amb el partit força començat. L'hora, les 18.45 d'un dia laborable, i la forta tempesta que va caure, tampoc no van posar les coses fàcils.

Però això només va afectar els aficionats blanc-i-vermells, perquè a preferent i tribuna els neerlandesos que tenien invitació ja eren al seu lloc. El motiu és que amb les invitacions de la UEFA no cal identificar-se. Mentrestant, els aficionats del Girona, que esperaven la jornada amb ànsia, havien de carregar-se de paciència i quedar-se sota la pluja fins que els arribés el seu moment. El club haurà d'aprendre la lliçó perquè contra l'Slovan de Bratislava, el Liverpool i l'Arsenal –els tres rivals que com a mínim visitaran la ciutat– les gestions siguin més hàbils perquè ningú no es perdi cap instant de l'aventura més especial de les seves vides. Una presència a la Champions que costarà molt de repetir, si és que es repeteix.

stats