PRIMERA DIVISIÓ

Girona: trencar una hegemonia de 15 anys val 40 milions (i no 25)

L'Atlètic s'interessa per Dovbyk, pitxixi de la Lliga, però el Girona es remet a una xifra que s'apropi més a la clàusula

3 min
Artem Dovbyk, durant la celebració del Girona per la classificació a la Champions

GIRONARepassem els pitxitxis de la Lliga des del 2010 fins a l'actualitat. Leo Messi (Barça), Cristiano Ronaldo (Reial Madrid), Messi (Barça), Messi (Barça), Cristiano (Madrid), Cristiano (Madrid), Luis Suárez (Barça), Messi (Barça), Messi (Barça), Messi (Barça), Messi (Barça), Messi (Barça), Karim Benzema (Madrid) i Robert Lewandowski (Barça). Els dos gegants del futbol estatal van convertir aquest trofeu individual en una tirania que aquest curs Artem Dovbyk, el davanter del Girona, ha esparracat amb els seus 24 gols. Feia quinze anys, una dècada i mitja, que un futbolista que no fos del Barça o del Madrid aconseguia ser el màxim golejador de Primera Divisió. Cal retrocedir fins al 2009, amb Diego Forlán, de l'Atlètic de Madrid. Un any abans ho havia estat Dani Güiza, del Mallorca.

I el gol, ja se sap, té un preu. El de Dovbyk és d'uns 40 milions, malgrat que la xifra estipulada en la seva clàusula de rescissió s'elevi fins cap als 50. Dovbyk podria abandonar Montilivi aquest estiu, perquè hi ha diversos clubs interessats en ell. Un, l'Atlètic, que ha fet una primera temptativa oferint-ne 25, tal com va avançar el Diario As. Si cola, cola. Però el Girona, que fa poc va obrir converses amb l'ucraïnès –també amb Tsygankov– per millorar-li el contracte, no vol sentir a parlar de res que no siguin almenys 40.

Diversos clubs estrangers, com el Nàpols o la Juventus a Itàlia, també tenen Dovbyk en el radar. Ara, el davanter està concentrat amb la selecció d'Ucraïna, amb qui disputarà l'Eurocopa, una competició que encara podria provocar que es revalorés un més. Passa tres quarts del mateix amb el seu company d'aventures, Tsygankov, que té una clàusula de trenta milions, i l'interès de gegants europeus, com el Bayern, el Milan o l'Arsenal. El Girona, que assumeix que rebrà ofertes irrebutjables per ells, no disposarà dels beneficis al complet del qual deixin a la caixa els dos ucraïnesos. Dovbyk és, fins ara, el fitxatge més car de la història del club, que va invertir uns 7,75 milions pel 70% dels seus drets. El 30% restant és del Midtjylland danès. Per Tsygankov es van pagar 5 milions al Dinamo de Kiev, que es va reservar el 50% d'un futur traspàs.

El West Ham s'entremet per Aleix

Aleix Garcia, que es troba en converses amb el Bayer Leverkusen per anar a la Bundesliga, ha rebut una altra oferta important del West Ham, que millora les condicions tant pel Girona com pel mateix jugador, com va avançar Catalunya Ràdio. El club gironí vol ingressar entre quinze i vint milions pel jugador i l'oferta dels anglesos seria de setze milions, mentre que el salari del d'Ulldecona seria de quatre milions per temporada, una quantitat més elevada del que estan disposats a donar-li des d'Alemanya. El futbolista, descartat aquest divendres per jugar l'Eurocopa, tampoc no descarta continuar a Montilivi.

Primers fitxatges d'un any de Champions

D'altra banda, el periodista César Luis Merlo assegura que el fitxatge del jove talent Luciano Rodríguez, Luchito, pel Girona és una realitat. Serà el més car de la història del club català, superant Dovbyk, perquè es pagaran uns 15 milions d'euros al Liverpool de Montevideo pel 70% dels drets. L'acord es concretarà un cop finalitzi la Copa Amèrica, i el futbolista signarà fins al 2029. També hi ha entesa amb el central de l'Sparta Ladislav Krejci, per qui els gironins ofereixen uns dotze milions. Un ball de diners que el tercer classificat de la Lliga no havia imaginat mai.

stats