Esports Girona FC 28/05/2022

El Girona i Stuani busquen la nit perfecta

L’equip de Míchel en té prou amb un punt per jugar el ‘play-off’ i el davanter pot convertir-se en el màxim golejador de la història del club

2 min
Cristhian Stuani és a un pas de convertir-se en el màxim golejador de la història del Girona

GIRONA“És el partit més important de l’any i l’hem d’encarar com una final”, assegura Míchel, l’entrenador d’un Girona que afronta l’última jornada del campionat amb les emocions a flor de pell. No necessita mirar més enllà del duel que juga a Burgos (20 hores, Movistar LaLiga), on amb un empat en té prou per garantir-se el dret a disputar el play-off a Primera. Quan ho aconsegueixi, serà el moment de mirar cap als altres camps, per saber en quina posició acaba i contra qui s'enfrontarà a la semifinal, que tindrà lloc la setmana que ve. Però, primer, cal assegurar com sigui el puntet que falta sota un ambient addicional de tensió pel que està en joc.

Ara com ara, l’equip blanc-i-vermell és cinquè i depenent dels resultats que presenti la jornada, pot acabar quart o fins i tot setè i començar les vacances abans d’hora. “El millor és que està a les nostres mans”, proclama el tècnic, que ha decidit concentrar tota la plantilla, lesionats inclosos. Perquè la força del Girona no només està en els onze futbolistes que sortiran d’inici o els cinc possibles canvis que es facin durant els noranta minuts; la clau d’aquest grup és un vestidor que no dubta. “El més important és ser nosaltres mateixos”, afegeix Míchel, que té la incògnita de Juanpe a l’eix defensiu. La resta, seran els habituals.

Una hora i mitja separa el Girona del seu tercer play-off consecutiu i un únic gol separa Cristhian Stuani d’Arcadi Camps, davanter de la dècada dels 40, que amb 105 gols posa nom i cognom al rècord de màxim golejador de la història del club. L’uruguaià en porta 104 en competicions oficials (va marcar-ne un més a la Supercopa de Catalunya guanyada contra el Barça). Aterrat a Montilivi el 2017, les xifres anuals de Stuani són un escàndol: 21, 20, 31, 10 i 22. A la ciutat tenen clar que no tornaran a veure res semblant i tard o d’hora el registre serà seu.

La Primera Divisió espera Eibar, Almeria o Valladolid

S’arriba a l’última jornada sense que cap dels dos primers classificats hagi certificat l’ascens de categoria: l’Eibar i l’Almeria senten la pressió del Valladolid, tercer classificat. En la lluita per les eliminatòries, el Tenerife té un espai assegurat; mentre que entre el Girona, el Las Palmas i l’Oviedo es jugaran les dues places restants. També cal definir l’avantatge de camp d’uns encreuaments que citaran el tercer amb el sisè i el quart amb el cinquè (en cas d’empat a la pròrroga passa el més ben classificat, perquè el valor doble de gols no és vigent). A la part baixa no hi ha emoció perquè els quatre llocs de descens són per a l’Alcorcón, el Fuenlabrada, l'Amorebieta i la Reial Societat B.

stats