Esports Girona FC 01/06/2022

El Girona i Montilivi es disposen a trencar el malefici

Demanen a l'afició que visqui amb felicitat l'eliminatòria de promoció d'ascens contra l'Eibar

2 min
Els jugadors del Girona celebrant la seva classificació per al play-off

GIRONATorna el maleït play-off a Montilivi, aquella barrera gairebé inhumana que ha impedit que el Girona jugués més temporades a Primera Divisió de les que va ser-hi. Aquest cop, a la semifinal es troba l'Eibar (19 hores, #Vamos), un conjunt que semblava imparable fins que va deixar de ser-ho i ara està en depressió per haver deixat escapar l'ascens directe. El rival, però, no és cap altre que el mateix conjunt gironí, que haurà de netejar la ment –perquè si recorda edicions passades es frustrarà– per afrontar de la manera més sincera possible l'enèsim assalt a la màxima categoria. 

"Jugar un altre play-off ha de ser un motiu de felicitat i alegria, no de por. Necessitem una afició que cregui en l'equip i doni suport en els instants difícils", diu Quique Cárcel, que no es cansa d'acumular èxits: des de la seva arribada el 2014, el Girona ha disputat cinc play-off, ha pujat directe una vegada i ha estat dues temporades a la màxima categoria. Una trajectòria impecable. "Sento que la meva carrera aquí és complicada de superar, és un dels millors moments de la meva vida. Hem d'aprofitar haver jugat tants cops aquestes eliminatòries, perquè tenim l'experiència que altres no tenen", afegeix.

Míchel Sánchez, que no sap si podrà arriscar d'inici amb Juanpe, Iván Martín i Borja Garcia, desitja aportar la seva frescor, ja que ell no ha format part de les decepcions anteriors i arriba amb la il·lusió intacta. "Ho he dit moltes vegades, el meu somni és entrenar el Girona a Primera. Hem de transformar en aprenentatge tot el que hem viscut aquests últims anys". L'equip blanc-i-vermell ha acabat la Lliga en sisena posició i afronta l'eliminatòria amb el factor camp en contra. I malgrat que les sensacions amb les quals ha acabat el campionat tampoc són les més estimulants, està disposat a deixar-s'hi tot el que tingui. "Tots junts, equip i afició, hem de crear un ambient d'energia. Hem de generar l'atmosfera adequada, el clima oportú perquè tot flueixi", diu l'entrenador.

La ciutat mai falla

Com no podia ser d'una altra manera, l'afició del Girona s'hi ha bolcat en cos i ànima. Ni el fet d'haver-li trencat el cor mil vegades pot amb la fe d'una ciutat que ja no sap a qui pregar perquè aquest cop surti bé. Montilivi fregarà el ple amb l'objectiu d'arribar amb un bon resultat al partit de tornada, fixat per a diumenge a Ipurua. Haurà d'aferrar-se al caràcter i si cal a la bruixeria, però també al futbol i a la intel·ligència per permetre-li creure que per fi, aquest any sí, tot serà possible. 

stats