PRIMERA DIVISIÓ

El cas Dovbyk, o quan les comissions frustren una venda històrica per al Girona

El pitxitxi del Girona negocia la seva marxa a Itàlia després de veure frustrat el fitxatge per l'Atlètic de Madrid

GIRONAEstava tot lligat la setmana passada. L'acord entre clubs, l'Atlètic de Madrid i el Girona, per 40 milions d'euros entre fixos i variables, l'import íntegre de la seva clàusula de rescissió, significava la venda més alta de la història de l'entitat catalana. També estava fet el contracte entre els matalassers i el futbolista, que veia triplicat el seu salari, després de convertir-se en el màxim golejador de la Lliga amb 24 gols. A partir d'aquí, la trencadissa que ningú no sap explicar amb certesa. Comissions frustrades, ball de xifres d'última hora, ferides a l'orgull. Qui sap, perquè les parts no verbalitzen la mateixa versió dels fets. Del que es té coneixement, això sí, és que Dovbyk, que fins i tot va deixar d'entrenar amb els de Míchel i es va quedar al gimnàs per precaució, ja que el vistiplau era qüestió d'hores i res no podia espatllar-ho, ara negocia amb el Roma perquè l'entesa amb l'Atlètic s'ha convertit en una guerra de retrets que ha cancel·lat l'operació.

El club madrileny, que va accelerar el traspàs amb l'adeu de Morata, va fer una primera temptativa el passat mes de juny, explicada a l'ARA. Oferia 25 milions, però el Girona es remetia als 40. Els gironins saben que aquest és un estiu per fer calaix, després de l'espectacular temporada passada, i així s'ha vist en les negociacions per Aleix Garcia, el mateix Dovbyk o Tsygankov. Qui els vulgui, que els pagui. L'Atlètic va trigar, però ho va entendre. Primer, amb un suculent contracte per al futbolista, del qual el Girona tan sols té el 70% dels drets. Més tard, arribant a la xifra desitjada pels gironins, que ara, quan se'ls pregunta, responen que si el futbolista no és a Madrid és perquè alguna cosa ha passat entre el representant, Oleksiy Lundovsky, i el club.

Cargando
No hay anuncios

I aquesta cosa, segons unes versions, és la xifra de la comissió que s'ha d'endur l'agent pel traspàs. Volia embutxacar-se una xifra que no era viable. Lundovsky, a qui li agrada deixar-se caure pels mitjans del seu país, renega i assegura que la seva versió és la correcta: "L'Atlètic és un gran club, però no hi hem vist un projecte seriós per a Dovbyk, i la seva oferta és significativament inferior en l'aspecte financer a les ofertes d'altres clubs interessats en el millor golejador de la Lliga".

Cargando
No hay anuncios

També s'ha pronunciat Ihor Tsyhanyk, periodista ucraïnès, amb informació privilegiada sobre aquest cas. "Unes hores abans de signar el contracte, l'Atlètic va canviar les condicions del joc modificant el contracte de Dovbyk, que havia de renunciar a certa quantitat per pagar una diferència en la tarifa per al Girona. L'acord era rendible per al Girona, perquè ingressava més diners, i per a l'Atlètic, que no havia de pagar tant. Però Dovbyk hi perdia. Havien acordat una cosa i van presentar-ne una altra". A qui cal creure? Sigui com sigui, negociacions suspeses.

La trucada de De Rossi

Amb l'embolic en el punt àlgid, el tècnic del Roma, Daniele De Rossi, va trucar a Dovbyk per dir-li que el volia. El conjunt italià no jugarà enguany la Lliga de Campions, sinó a l'Europa League, i de moment no arriba a la quantitat que demana el Girona. Segons l'expert Fabrizio Romano, s'enfila a 35 milions, amb terminis i variables diferents dels negociats amb l'Atlètic. A Montilivi ho tenen clar i es fan forts, esperant que millorin l'oferta si volen signar.

Cargando
No hay anuncios

El Roma ha posat damunt la taula del pitxitxi un contracte de cinc anys i també hi ha entesa amb la comissió del representant. Ara cal que els dos clubs s'entenguin, mentre el davanter espera, sense minuts en l'últim amistós, no fos cas que prengui mal i això també se'n vagi en orris. "No sabem com acabarà, és una mica estrany", deia David López sobre la situació del seu company. "Ben mirat, el veig bé i tranquil. Si fos per mi, li diria que es quedés al Girona", afegia. Una alternativa que ara com ara no es preveu, però que, vist el panorama, no es pot descartar.