La solidesa de la Juve contra l’explosivitat del Mònaco

Aquest dimecres (20.45 h, BeIN Sports) es veuran les cares en l’anada de les semifinals a l’estadi Lluís II de Mònaco

Kylian Mbappé és la revelació del Mònaco.
Albert Nadal
02/05/2017
2 min

BarcelonaDos gols. Només dos. Són els que ha encaixat el Juventus de Torí en la present edició de la Lliga de Campions. Fins a 21 gols ha marcat el Mònaco. És el cinquè conjunt que n’ha fet més. Aquest dimecres (20.45 h, BeIN Sports) es veuran les cares en l’anada de les semifinals a l’estadi Lluís II de Mònaco.

La Juve, botxí del Barça, somia a tornar a disputar la final de la Champions dues temporades després que, precisament els blaugranes, els escombressin a la final de Berlín. Per fer-ho, Massimiliano Allegri ha edificat un equip que conserva la tradicional solidesa defensiva italiana amb una aposta atrevida al davant amb fins a quatre jugadors de tall ofensiu: Higuaín, Cuadrado, Mandzukic i Dybala. Aquest últim va brillar amb llum pròpia davant el Barça i li va marcar dos gols.

El conjunt torinès, per entitat i experiència, parteix com a favorit, però “els dos partits seran molt complicats”, va avisar ahir Allegri, que només té la baixa destacada del sancionat Khedira. “Ataquen molt bé i són molt imprevisibles”, va afegir Gianluigi Buffon, que, amb 39 anys, busca la seva primera Copa d’Europa.

Mbappé vol seguir brillant

Fins a 20 anys (gairebé 21) de més té Buffon respecte a Kylian Mbappé, l’estrella emergent del Mònaco. Tot i que l’encàrrec del gol al conjunt monegasc recau sobre Falcao (7 gols a Europa entre la fase classificatòria i la final), és Mbappé qui, pel seu atreviment i per les seves 5 dianes amb només 18 anys, acapara les portades. Per les seves botes passen bona part de les opcions del Mònaco de plantar-se a la final de Cardiff.

De moment, jugar les semifinals és un privilegi que, des de l’any 2004, no gaudien. Pel que fa als precedents a Europa entre tots dos conjunts (1997/1998 i 2014/2015), la Juve en va sortir victoriosa.

stats