Futbol
Futbol23/02/2013

El Reial Madrid ha de treure l'artilleria per remuntar a Riazor (1-2)

Mourinho pretenia reservar Cristiano Ronaldo, Özil i Khedira de cara al partit de Copa contra el Barça, però els ha fet entrar al minut 57 per capgirar el gol de Riki. Kaká i Higuaín han donat el triomf als blancs

N.a.

BarcelonaEl Reial Madrid ha hagut de prémer l'accelerador per derrotar el Deportivo de la Corunya a Riazor. Els gallecs s'han avançat en el marcador gràcies a un gol de Riki al minut 35, amb un fort xut creuat, però els madrilenys han remuntat al segon temps amb gols de Kaká i Higuaín. Ha fet falta que entressin al camp Cristiano Ronaldo, Özil i Khedira, inicialment, a la banqueta, perquè l'equip s'activés i creés perill contra un Dépor dinàmic i intens.

La idea de Mourinho era reservar forces d'alguns dels seus homes importants de cara al partit que l'enfrontarà al Barça en la tornada de semifinals de la Copa del Rei, però ha hagut de servir-se'n per aixecar un partit que se li ha posat en contra des del començament. Tot i dominar la possessió, els blancs estaven lents, sense 'punch'. El Dépor ha encadenat bones ocasions prop de la mitja hora de joc. Després que Pizzi fallés dues oportunitats clares de gol i que Diego López aturés un remat d'Abel Aguilar, ha arribat el gol de Riki, que feia justícia als mèrits d'un Dépor ordenat. Pizzi ha tingut a les seves botes el 2-0, però Marcelo, sota pals, ho ha evitat.

Cargando
No hay anuncios

Els bons minuts finals dels gallecs han obligat Mourinho a moure peces al descans. El tècnic portuguès ha donat un quart d'hora als seus homes per canviar la cara al partit i, tot i millorar en atac, els onze futbolistes han estat incapaços de superar Aranzubía. Al minut 57, Mourinho ha fet un triple canvi: Cristiano, Özil i Khedira per Marcelo, Essien i Modric. El Madrid s'ha abocat a l'àrea del Dépor, arriscant molt, deixant molts espais. Els gallecs han disposat d'alguna ràpida transició que hauria sentenciat el xoc, però el poder ofensiu dels blancs s'ha acabat imposant.

Amb un gran xut des de fora de l'àrea, Kaká ha fet l'1-1 i ha animat els seus companys, molt més àgils que al primer temps. En una acció a dos minuts del final ha arribat l'1-2 definitiu. Kaká ha vist un desmarcatge a l'espai de Cristiano, que ha assistit a Higuaín perquè l'argentí marqués a porteria buida.

Cargando

Al temps afegit, Di María ha sigut expulsat per dues grogues ben absurdes. L'àrbitre Álvarez Izquierdo l'ha amonestat per tocar la pilota en una falta del Dépor. Després, el col·legiat li ha tret la segona groga per no respectar les seves ordres de distanciar-se del xutador.