PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 13/01/2013

Soldado evidencia la millora del València davant un combatiu Sevilla (2-0)

El davanter dels valencians marca dos gols a la segona part, els dos a la sortida d'un córner

Roberto Soldado, contra el Sevilla

ValènciaDos gols de Roberto Soldado durant el segon temps, els dos a la sortida d'un córner, han evidenciat la millora del València davant un Sevilla combatiu, però que ha creat poques ocasions de perill. Ha estat un partit molt disputat –el millor futbol s'ha vist a la primera part– però que ha deixat l'emoció per a la segona, en què han arribat els gols i en què el Sevilla s'ha mostrat més ofensiu a partir del primer gol dels locals.

El València ha jugat bé, encara que no ha arribat molt a porta, però ha aprofitat les seves opcions davant un Sevilla amb més domini de pilota que arribada a la porteria rival.

La primera part ha estat intensa amb el València com dominador i creador de joc, però amb un Sevilla que li donava rèplica amb les seves sortides, especialment quan eren conduïdes per la banda dreta, on actuava Jesús Navas, el seu millor home en aquest partit.

El València ha fet un nou pas endavant en la línia de solidesa que ha mostrat des de l'arribada d'Ernesto Valverde a la seva banqueta, tot i que li ha faltat rematada. Ha sabut elaborar el joc, ha buscat les arribades tant per la banda com pel centre, però no ha creat excessiu perill.

El Sevilla es mostrava compacte al darrere i tractava de jugar la pilota. Ho feia en la mesura en què el rival l'hi permetia: ha tingut poques opcions de cara a la porteria de Diego Alves. En el tram final del primer període s'ha produït la lesió del capità valencianista, David Albelda i Tino Costa l'ha substituït.

La segona part ha començat amb el 1-0 marcat per Soldado a boca de gol a la sortida d'un córner servit per Banega i pentinat per Rami, que ha canviat la dinàmica del partit, ja que el Sevilla s'ha mostrar immediatament més ofensiu que en el primer període i el València ha trobat alguns espais a la contra.

Míchel, tècnic visitant ha revolucionat el seu plantejament amb l'entrada de Perotti. Medel ha passat al lateral i Reyes al centre de la medul·lar en una fase del partit en què el Sevilla ja s'havia convertit en protagonista. Al València, que va acusar l'absència d'Albelda, li faltava sortida, tot i que les aproximacions del Sevilla no eren perilloses. El partit ha passat a ser més tens, però tenia menys ritme que a la primera part com a conseqüència de les nombroses interrupcions del joc a base de faltes.

A mesura que s'acostava el final del partit, el Sevilla ha incrementat la seva presència als voltants de l'àrea local, tot i que el joc era molt travat amb molta pressió al centre del camp i molt menys vistós que en el primer període, encara que emocionant.

Quan el resultat depenia de qualsevol petit detall, un córner servit per Banega ha acabat amb el 2-0 marcat també per Soldado.

Fitxa tècnica:

VALÈNCIA 2SEVILLA 0

València:

Diego Alves, Joao Pereira, Rami, Ricardo Costa, Saved, Albelda (Tino Costa, m.39), Banega, Jonas, Parejo (Víctor Ruiz, m.89), Piatti (Valdez, m.81) i Soldado.

Sevilla: Diego López, Cicinho (Perotti, m.66) (Baba, m.79), Fazio, Spahic, Fernando Navarro, Medel, Kondogbia, Jesús Navas, Ratikic, Reyes (Stevanovic, m.83) i Negredo.

Gols: 1-0, m.50: Soldado. 2-0, m.88: Soldado.

Àrbitre: Estrada Fernández (col·legi català). Ha amonestat pel València Joao Pereira i Víctor Ruiz i pel Sevilla Spahic, Fernando Navarro i Rakitic.