Futbol

El pitjor equip de futbol del món, tret de sortida a una nova edició del festival Offside

El Festival Internacional de Cinema Documental de Futbol 2021 se celebrarà de l'1 al 6 de desembre presencialment a Barcelona i online a través de Filmin

BarcelonaEl pitjor equip de futbol d'Europa donarà el tret de sortida a una nova edició de l'Offside Fest, el festival de documentals de futbol de Barcelona. Aquest dimecres el Cinema Maldà de Barcelona acollirà la projecció del documental The Fort, un retrat molt particular sobre les penúries d'un equip escocès de les Highlands que intenta sobreviure tot i no guanyar mai cap partit. La inauguració és aquest dimecres amb entrada gratuïta amb inscripció. Aquest documental de la BBC narra les dificultats d'un petit club per sobreviure, així com els esforços d'una nova directiva decidida a capgirar la situació després de dos anys sense guanyar ni un sol partit.

Igual que en l'anterior edició, el festival estrenarà una desena de documentals inèdits a Espanya que estaran disponibles del 2 al 6 de desembre per als subscriptors de Filmin, plataforma que acompanya l'aventura d'aquest festival que arriba a la seva vuitena edició amb un paquet d'estrenes internacionals en què l'esport rei és el protagonista. Com en l'edició anterior, l'organització manté el format híbrid, amb part de la programació en format presencial, i l'altra online a través de Filmin.

Cargando
No hay anuncios

L'Offside manté la seva col·laboració amb la plataforma DAZN per projectar a la sala de cinema els seus millors continguts documentals. Aquest any els assistents al festival podran gaudir de Club Ibiza: the sessions al Cinema Maldà com a cloenda de la vuitena edició amb entrada gratuïta amb inscripció. Es tracta d'una docusèrie de format curt que recull la història èpica de la UD Ibiza, que en tres temporades ha escalat tres divisions fins a jugar avui a LaLiga SmartBank, la Segona Divisió espanyola. 

Els documentals escollits per a aquesta edició viatgen pel temps i per tot el món, amb títols com Big time soccer: the remarkable rise & fall of the NASL, de Rachel Viollet, que narra l'ascens i la caiguda de la NASL, la pionera lliga nord-americana de futbol (soccer). Al llarg dels 70 i 80 va aconseguir atreure el públic ianqui a un esport que no entenien i ho va fer a través de l'arribada de nombroses llegendes de la resta del globus futbolístic com Pelé, Johan Cruyff, Beckenbauer i George Best. El suec Emil Moberg Lundén porta el documental sobre la seva pròpia experiència com a jugador al Kibera Black Stars, un conjunt d'un barri pobre de Kenya, al documental Pojkdrömmen - Pro in Africa.

Cargando
No hay anuncios

El documental Tattoo your dreams, de Mehdi Ganji, explora els somnis d’un grup d’adolescents de l’Iran que lluiten per convertir-se en futbolistes professionals a Espanya, a LaLiga. Procedents de diferents regions del país, tots comparteixen la il·lusió de jugar a la millor lliga del món i demostrar que poden estar a l’altura del desafiament. I per donar un toc diferent, el documental nord-americà Foosballers acosta la figura de sis jugadors professionals de futbolí que competeixen per ser el millor del món.

A Everton: Howard’s way, de Rob Sloman, es fa un retrat sobre la millor etapa de la història de l’Everton, l’altre gran club de Liverpool, mentre que l'ucraïnès Roman Shirman aporta Bazyl, un biopic atípic que reivindica la figura d'Oleh Bazylevych, un dels millors jugadors que recorden els fans més veterans del Dinamo de Kíev. Finalment, amb Identidad, del peruà José Carlos García, s'uneix història i futbol, en un viatge introspectiu sobre el que significa haver nascut al Perú a inicis dels 80, lligant els problemes del país amb la classificació per jugar el Mundial del 2018.