Futbol Català
Futbol15/07/2011

El futbol català sobreviu amb les eines 2.0

Les pàgines webs oficials, els portals específics, Facebook i Twitter són punts de trobada dels aficionats davant la falta d'espai visible en els grans mitjans esportius

àngel Garreta
i àngel Garreta

BarcelonaMentre els socis i aficionats dels clubs més modestos de Catalunya clamen des de fa anys recuperar l'espai perdut en els grans mitjans esportius del país, sigui premsa escrita, ràdio o televisió, l'entorn d'internet ha suposat un punt de llum dins la foscor i un referent informatiu per poder estar al dia de les notícies que afecten els equips no professionals del país. Facebook i Twitter han vist augmentar el nombre de clubs representats i aquestes eines comencen a superar fins i tot webs oficials.

Si fa un parell de dècades era habitual veure moltes pàgines de diaris esportius dedicades al futbol català, fins i tot amb cròniques d'un únic partit a pàgina sencera, la presència actual de la versió modesta de l'esport rei és pràcticament testimonial. El mateix passa a les principals ràdios i televisions. És per això que els mateixos clubs han acabat gestionant públciament la seva informació i, a la vegada, han buscat el canal més fàcil i econòmic per fer-ho. Les pàgines webs oficials, mig abandonades de Tercera Divisió cap avall en la seva gran majoria (això quan existeixen), van deixant de mica en mica pas a les xarxes socials.

Cargando
No hay anuncios

Facebook i Twitter, amb cost zero de manteniment, serveixen per donar de forma àgil i ràpida la informació als aficionats i també als periodistes. Com a exemple el Sabadell, recentment ascendit a Segona A, que ha sumat 2.500 seguidors a Twitter militant fins ara a la categoria de bronze del futbol estatal. Molts clubs, entre ells el Sabadell, aposten de forma decidida per comentar els partits en directe dels seus equips al Twitter, gairebé com un "minut a minut" similar al que fan els grans portals esportius d'internet. Davant el malaurat gir d'esquena dels grans mitjans esportius catalans, l'àmbit 2.0 és un clar entorn de supervivència.