Mundial de Qatar 2022

Què significa el triomf per al Marroc?

L'equip nord-africà és la primera selecció àrab que arriba als quarts de final d'un Mundial

BarcelonaEufòria desfermada als carrers. No només del Marroc, també de moltes ciutats on la població marroquina és nombrosa. Una d'elles, esclar, és Barcelona. Els Lleons de l'Atles han fet història al Mundial de Qatar: mai havien arribat a uns quarts de final. És la quarta selecció africana que accedeix en aquesta ronda d'una Copa del Món, després que també ho fessin el Camerun el 1990 i el Senegal i Ghana el 2010. L'equip nord-africà és la primera selecció àrab que arriba als quarts de final d'un Mundial, i ho aconsegueix en el primer Mundial que es disputa en un país àrab (Qatar). I de totes les supervivents, és l'única selecció que no és europea o sud-americana, la qual cosa li ha fet guanyar-se la simpatia de les aficions de països de l'entorn.

"Després de 120 minuts de patiment físic amb una ment de ferro, seguits d'una tanda de penals espectacular, els Lleons de l'Atles han aconseguit la seva primera victòria històrica als quarts de final de la Copa del Món. Aquesta generació daurada s'ha guanyat un lloc especial en la història del futbol marroquí, i hi ha dipositades grans esperances." Així explica sota el titular "Els lleons de Redragui definitivament llegendaris" Le Matin, un dels portals més seguits al Marroc, la victòria de la seva selecció aquest dimarts a Qatar.

Cargando
No hay anuncios

El rei del Marroc, Mohamed VI, ha felicitat la selecció i l'ha instada a continuar en la mateixa línia honorant el futbol nacional i "aixecant ben alta la bandera del reialme". El rei ha rebut trucades de felicitació del president palestí, Mahmud Abbas; el president de Gabon, Ali Bongo Ondimba, i el príncep Hassan bin Talal de Jordània.

Una de les imatges significatives que deixa la victòria és la que han protagonitzat els jugadors marroquins al final del partit: han agafat la bandera de Palestina justament quan el règim de Mohamed VI ha normalitzat les relacions amb Israel, una política molt impopular al Marroc.