22/11/2022

Mundial Qatar 2022: bogeria total a l'Aràbia Saudita amb el golàs d'Al-Dawsari (dia 3)

Messi, que es va estrenar en una cita mundialista el 2006, capitaneja el seu país en l'únic gran títol que li falta

Aquest dimecres, torn per a l'Espanya de Luis Enrique

Aquest dimecres, torn per al debut de la selecció espanyola de Luis Enrique, que s'enfrontarà a Costa Rica (17 h, La 1) amb una plantilla farcida de jugadors del Barça: Eric Garcia, Jordi Alba, Alejandro Balde, Sergio Busquets, Gavi, Pedri, Ferran Torres i Ansu Fati. També es jugarà el Marroc-Croàcia (11 h, Gol Mundial), l'Alemanya-Japó (14 h, Gol Mundial) i el Bèlgica-Canadà (20 h, Gol Mundial).

Els apunts del Mundial de la vergonya (dia 3)

La trompada de l'Argentina de Messi contra l'Aràbia Saudita (1-2) ha eclipsat mediàticament l'amenaça de la FIFA a aquelles sensacions que vulguin donar suport a la comunitat LGTBI amb un braçal. El retorn d'Eriksen a una gran competició internacional, després del problema al cor que va patir a l'Eurocopa, la notícia positiva d'una jornada que ha finalitzat amb la golejada de França.

Final! França debuta amb golejada!

La selecció de França ha superat amb bona nota el debut a Qatar (4-1). La vigent campiona del món ha remuntat un gol inicial d'Austràlia per acabar imposant-se amb claredat gràcies al bon olfacte dels seus talentosos jugadors d'atac. Els de Deschamps se situen líders del grup D després de l'empat entre Dinamarca i Tunísia d'aquest migdia (0-0).

Mbappé firma el tercer i dona el quart

Mbappé ha marcat el gol de la tranquil·litat de França contra Austràlia al rematar una centrada de Dembélé. Pocs minuts després, el davanter del PSG ha culminat una gran jugada individual amb una precisa centrada a Olivier Giroud, que amb el seu doblet (4-1) ha igualat Thierry Henry com a màxim golejador de la història de la selecció de França (51).

Comença la segona part!

La vigent campiona del món, França, guanya al descans (2-1) davant d'Austràlia, que s'havia avançat al minut 9 amb un gol de Goodwin. Rabiot i Giroud han capgirat el marcador en cinc minuts. Mbappé ha perdonat el tercer en una ocasió claríssima servida per Griezmann.

Comença el partit!

En marxa el França-Austràlia que tancarà la tercera jornada del Mundial!

Els onzes de l'últim partit del dia!

Sense el lesionat Benzema, França confia en Giroud en la punta d'atac. Pel que fa als jugadors del Barça, Dembélé és titular, mentre que Jules Kounde parteix des de la banqueta. L'equip gal comença la defensa del títol.

"Ha sigut molt difícil jugar el partit amb Polònia perquè sabíem el resultat de l'Argentina. El cap dels futbolistes importa. Sabíem que guanyar era imprescindible, però l'Argentina havia perdut i Polònia ens podia fer mal", ha declarat el Tata Martino després del soporífer 0-0 que acabem de viure. És a dir, l'extècnic culer admet que, inconscientment, la seva selecció ha sigut una mica garrepa.

A les 20 h, la campiona del món juga contra Austràlia. Amb Ousmane Dembélé de titular!

Final del partit!

Empat sense gols entre Mèxic i Polònia al segon partit del grup C. El resultat beneficia l'Argentina i l'Aràbia Saudita. El protagonista negatiu del partit ha sigut Robert Lewandowski, que ha fallat un penal a la segona part. Memo Ochoa, el porter mexicà, li ha endevinat les intencions.

Clarament, el Mèxic-Polònia que està a punt d'acabar-se és, fins ara, el partit més avorrit del Mundial.

Mentrestant, a l'Argentina, continuen els missatgets de befa després de la derrota contra l'Aràbia Saudita...

Anem cap al segon empat a zero d'aquest Mundial? Doncs sí. Ni Polònia ni Mèxic trenen jugades prou interessants per acabar amb la pilota al fons de la xarxa. Minut 83.

Demà s'estrena la selecció espanyola contra Costa Rica (17 h) i aprofitem l'avinentesa per parlar amb un campió del món que és català, Joan Capdevila. Què explica, el lleidatà?

Minut 63 i Mèxic sembla que fa un pas endavant després de l'aturada providencial de Memo Ochoa.

Falla Lewa!

Aturada espectacular d'un veterà, el Memo Ochoa. Amb 37 anys atura un penal ni més ni menys que al màxim golejador europeu! Lewandowski haurà d'esperar per estrenar-se en un Mundial de futbol.

És penal!

Penal d'Héctor Moreno a Robert Lewandowski. Estrany, la veritat. Xutarà el golejador blaugrana...

Atenció, que hi pot haver penal... S'ho mira l'àrbitre. És la jugada que dèiem de Lewandowski.

Uiiiii Lewandowski!

Pugnava el davanter del Barça amb un vell conegut de l'afició perica, Héctor Moreno, però no ha aconseguit impactar amb la bola per intentar batre el Memo Ochoa. Es manté el 0-0.

Es reprèn el partit entre Mèxic i Polònia. Empat a zero. Va, una mica d'emoció, que si no se'ns adormirà el Tata.