FUTBOL
Esports Futbol 12/02/2019

Mor el mític porter anglès Gordon Banks als 81 anys

El porter va ser un dels integrants de la selecció anglesa que va guanyar el Mundial de 1966

Efe
1 min
El porter anglès Gordon Banks

LondresGordon Banks, porter anglès que va participar en la conquesta del Mundial del 1966, ha mort aquest dimarts als 81 anys. "Amb molta pena anunciem que Gordon ha mort en pau aquesta nit", ha comunicat la família del porter anglès. "Estem devastats amb la seva pèrdua, però tenim molts grans records i no podríem estar més orgullosos d'ell", han afegit.

Banks va ser un dels integrants de la selecció anglesa que va guanyar el Mundial el 1966. Una de les seves imatges més icòniques és l'aturada que li va fer a Pelé al Mundial següent, el de 1970, quan es va estirar, arran de pal, per salvar un cop de cap de l'astre brasiler. Aquesta està considerada una de les millors aturades de la història del futbol.

Banks va participar amb Anglaterra en 73 partits, i al llarg de la seva vida com a futbolista va defensar els colors del Chesterfield, el Leicester City i l'Stoke City. El 1972 va patir un accident de trànsit que li va provocar la pèrdua de visió a l'ull dret i va posar fi a la seva carrera professional.

stats