Futbol

Mino Raiola desmenteix la seva mort: "És el segon cop que em maten en quatre mesos"

Fins fa poc portava en persona les converses sobre el futur de Haaland

BarcelonaLa premsa italiana ha informat de la mort del representant de jugador Carmine Mino Raiola, però el mateix Raiola ho ha desmentit. Aquest és el segon cop en quatre mesos que la premsa italiana anuncia la mort de Raiola, que es troba a un hospital de Milà en estat greu.

Raiola (Nocera Inferiore, Campània, 1968) ja va ser operat aquest gener i en els últims dies la seva salut ha anat empitjorant, fins aquest matí, quan mitjans com La Gazzetta dello Sport o Il Corriere della sera han informat de la seva mort. Després d'una hora, però, fonts del seu entorn ho han negat.

Cargando
No hay anuncios

Raiola va començar a conèixer futbolistes quan tenia 18 anyets i feia pizzes al restaurant que el seu pare havia obert a Haarlem (Holanda). Fill d'una família del sud d'Itàlia que va emigrar, Raiola suava treballant amb el seu pare mentre jugava a futbol sense gaire sort. Pel que diu, amb 21 anys es va lesionar greument i va decidir deixar de jugar per passar als despatxos, i va passar a formar part de la directiva del Haarlem.

Cargando
No hay anuncios

Ambiciós com pocs, amb 24 anys va posar-se en contacte amb el polèmic president del Nàpols de Maradona, Corrado Ferlaino, per proposar-li un negoci: que ell invertís en el Haarlem i a canvi fitxessin tots els joves talents del futbol holandès. Ferlaino no va acceptar el tracte, però Raiola va aprofitar l'oportunitat per aprendre i fer contactes. Aprofitant que parlava italià, Raiola va obrir un pont entre els Països Baixos i la Serie A portant Bryan Roy de l'Ajax al Foggia el 1992. Poc després, feia el seu primer gran negoci, quan va tenir bona part de la responsabilitat en el traspàs de Bergkamp de l'Ajax a l'Inter. Al jugador l'havia conegut el 1992, quan precisament Ferlaino li havia demanat que l'ajudés a fitxar-lo. L'operació no va tirar endavant, però va permetre a Raiola guanyar-se la confiança de Bergkamp.

A partir de llavors duu una llarga llista que inclou homes com ara Ibrahimovic, Donnarumma, Maxwell, Nedved, Mario Balotelli, Paul Pogba, Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan o el davanter somiat per mig Europa Haaland. De fet, fins fa poc negociava personalment amb els clubs que volien el davanter noruec. Il Pizzaiolo, com era conegut, ha aixecat un imperi i ha negociat molts cops amb el Barça.