Futbol

Florentino culmina el seu pla: el Madrid fitxa Mbappé

El davanter francès arribarà al Santiago Bernabéu posant fi a un culebró que feia anys que durava

2 min
Mbappé celebrant el seu primer gol contra el Barça

BarcelonaEl Reial Madrid fitxa Kylian Mbappé. Finalment, el davanter francès fa el pas que Florentino Pérez feia anys que desitjava i reforçarà el vigent campió d'Europa. Firmarà un contracte milionari per a les pròximes cinc temporades. Arriba lliure de traspàs, ja que fa unes setmanes va anunciar la seva decisió de no renovar amb el París Saint-Germain per anar a un altre lloc. Amb aquest fitxatge, el Madrid amplia la seva distància sobre el paper en relació amb els seus competidors. Ara mateix el front d'atac a disposició de Carlo Ancelotti el formen Mbappé, Vinícius, Bellingham i Rodrygo, si bé és cert que el club blanc té pressupostada una venda milionària en l'exercici econòmic 23-24, que està a punt de tancar-se.

"És un somni fet realitat. Estic molt content i orgullós de formar part del club dels meus somnis. És impossible explicar com em sento de feliç i emocionat en aquest moment. Estic impacient per veure-us, madridistes, i gràcies pel vostre increïble suport", piulava (en castellà) l'estrella parisenca just després de l'anunci oficial del seu aterratge al Madrid. La publicació acompanya fotografies del mateix Mbappé de petit amb roba i icones madridistes com Cristiano Ronaldo.

“Us vull anunciar a tots que aquest és el meu últim any al París Saint-Germain. No renovaré i acabaré la meva aventura”, havia explicat Mbappé feia uns dies en un comunicat. "És difícil, difícil, i no vaig pensar mai que seria tan dur anunciar que deixaria el meu país, França, la Lliga 1, el campionat que sempre he conegut, però crec que necessitava un nou repte després de set anys al PSG", va recalcar. “Hi ha moltes emocions”, va afegir Mbappé, que va agrair el suport de l’afició. El seu últim partit amb el PSG va ser la Copa de França. Al PSG, Mbappé ha aconseguit en set cursos un total de sis lligues, i s’ha convertit en el màxim golejador històric del club, amb 255 gols i 95 assistències en 305 partits en totes les competicions. Uns números que aspira a replicar (i a multiplicar) al Madrid.

La llei Mbappé, a punt

A Madrid s'esperava amb il·lusió l'anunci del fitxatge del francès, convertit en una dèria per a Florentino. Coincidint amb la seva arribada, s'està cuinant una nova modificació fiscal que ja s'ha batejat amb el nom de llei Mbappé; una normativa que tan sols té vigència a la Comunitat de Madrid. A grans trets, permet que els estrangers de renda alta que vagin a viure a la capital espanyola es puguin desgravar un 20% de l'IRPF si destinen els diners en qüestió a fer inversions. Mbappé, doncs, podria tenir una llei feta a mida, tal com li va passar fa anys a David Beckham. No cal dir que el francès serà el futbolista més ben pagat de la plantilla merengue.

stats