LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 24/05/2014

L'èpica de Ramos dóna la 'Décima' al Madrid

El defensa ha empatat al minut 94, i a la pròrroga els blancs han sentenciat amb gols de Bale, Marcelo i Cristiano

Albert Llimós
4 min
Sergio Ramos, celebrant el gol de l'empat

BarcelonaDotze anys més tard, el Reial Madrid ha aconseguit l'anhelada 'Décima'. La final a l'estadi Da Luz de Lisboa s'ha resolt a la pròrroga gràcies a un gol de cap de Gareth Bale al minut 110. Abans, l'Atlètic de Madrid ha estat a només 90 segons d'aconseguir la seva primera Lliga de Campions. La història ha estat novament severa amb els del Manzanares. Diego Godín ha avançat els matalassers en un error d'Iker Casillas al primer temps, i Sergio Ramos ha empatat de cap al minut 94, quan els del Manzanares ja estaven a punt de celebrar la seva primera Champions. Final cruel per als homes de Diego Simeone, que en els darrers 10 minuts havien defensat fins a l'extenuació l'avantatge. Els de Simeone s'han quedat sense forces a la pròrroga, i a poc a poc el Reial Madrid ha anat trobant motius per aconseguir el títol. Al minut 117, amb un Atlètic bolcat a la porteria de Casillas, Marcelo ha marcat el 3 a 1, i en el darrer minut, de penal inexistent, Cristiano Ronaldo ha fet el quart.

La final de la Champions ha arrencat amb molt equilibri, sobretot perquè tots dos equips han sortit amb un gran respecte pel rival. A més, els matalassers han jugat sense Arda Turan ni Diego Costa, que s'ha lesionat al minut 8 i ha hagut d'abandonar el terreny de joc. Tot i les baixes, a poc a poc, l'Atlètic ha tret l'ímpetu i la determinació habitual d'aquest curs, conscient que havia de jugar al límit per portar el partit al seu terreny. Al minut 26, hi ha hagut una picabaralla, després d'una entrada de Raúl García a Di María. La falta a l'argentí l'ha tirat el portuguès Cristiano Ronaldo, i el seu xut l'ha aturat sense problemes el belga Thibaut Courtois. Cinc minuts més tard, Gareth Bale ha perdonat el primer gol de la nit. En un duel en què han pesat més els errors contraris que no pas la iniciativa pròpia, el gal·lès ha pogut donar l'avantatge als blancs gràcies a un clamorós error de Tiago en la construcció. El portuguès s'ha equivocat en una passada horitzontal a la medul·lar, i ha donat la pilota directament a Gareth Bale, que ha encarat la defensa matalassera i ha xutat desviat, arran de pal, des del punt de penal.

Tot i que el Madrid ha estat lleugerament superior en la primera mitja hora, els de Diego Simeone han sabut esperar el seu moment i no han perdonat. Diego Godín ha marcat el primer gol de la nit, penalitzant novament l'error del contrari, en aquest cas Iker Casillas, i demostrant la potència matalassera en el joc aeri. Al minut 36, en una segona jugada després d'un córner, el central uruguaià ha aprofitat un error en la sortida d'Iker Casillas, que s'ha quedat clavat a l'àrea petita, i la pilota li ha passat per sobre. Amb el 0 a 1 al marcador de Da Luz, els matalassers s'han sentit molt més còmodes i han controlat els darrers minuts de la primera meitat.

Ramos salva el Madrid

A la represa, els de Simeone, tal com va passar al Camp Nou, han sortit molt fort, ubicant el joc a les proximitats de l'àrea de Casillas. Tot i això, Cristiano Ronaldo ha tingut tres oportunitats en menys d'un minut, totes tres d'estratègia. La primera, després d'una falta que ha tret Courtois; la segona, a la sortida del córner amb un remat forçat; i la tercera, a la sortida del segon córner, amb un remat de cap. L'Atlètic ha respost amb una gran jugada personal d'Adrián, que s'ha adormit a última hora i no ha pogut fer la passada final. Abans del quart d'hora del segon temps, Carlo Ancelotti ha mogut peces: Marcelo per Coentrao i Isco per Khedira.

A mesura que han avançat els minuts, els blanc-i-vermells han tirat enrere, en part, per l'empenta del Madrid, que amb un cop de cap de Cristiano ha pogut empatar la final. A falta de 20 minuts per al final, els dos conjunts han intercanviat cops perillosos. Primer ha estat Villa, que per poc no culmina una centrada lateral de Sosa. La resposta madridista, a l'instant: la deixa de primeres Cristiano i el xut des de la frontal de Bale marxa fregant el pal. La velocitat del gal·lès ha estat una de les armes dels madridistes per donar la volta al marcador. L'atacant blanc ha tingut una nova gran ocasió en una carrera a l'espai, però ha rematat amb la cama esquerra fora, quan el xut natural era amb la dreta.

En els 10 minuts finals, el conjunt de Carlo Ancelotti ha parapetat els matalassers a prop de Courtois. El Madrid s'ha bolcat a l'atac, i els blanc-i-vermells han defensat amb tots els jugadors a la seva pròpia porteria. Al minut 94, ha arribat el miracle madridista. Córner que serveix Luca Modric, i Sergio Ramos s'eleva imperial per empatar el partit. A l'Atlètic de Madrid li han sobrat 90 segons per aconseguir la seva primera Champions. Un dels que més han celebrat el gol ha estat Florentino Pérez a la llotja de Da Luz.

A la pròrroga, ha seguit el domini absolut dels futbolistes de Carlo Ancelotti, ja que els matalassers estaven molt cansats i sense força per buscar els contraatacs. Juanfran, per exemple, ha jugat lesionat durant el temps afegit per una entrada de Morata i sense possibilitats de canvis.

Al minut 110, Di María ha fet una gran jugada personal i l'aturada de Courtois l'ha aprofitat Gareth Bale de cap per fer el 2 a 1. Els aficionats del Madrid han embogit, la 'Décima' estava a només 5 minuts. A la llotja, s'ha vist una sentida abraçada entre Florentino Pérez i José María Aznar. Als darrers minuts, Marcelo primer i després Cristiano Ronaldo de penal inexistent han culminat la golejada, 4 a 1 en una nit cruel per a l'Atlètic.