Futbol
Esports Futbol 11/04/2013

La Lliga espanyola aplicarà l'ull de falcó en els gols fantasma d'aquí "un o dos anys"

Ho ha dit el director general de la LFP en una conferència a Manchester, en relació a la decisió de la Premier League de posar-ho en marxa ja la temporada que ve

Efe
2 min
Messi enderroca el mur del Granada

MadridEl director general de la Lliga de Futbol Professional espanyola (LFP), Francisco Roca, ha afirmat aquest dimecres que espera incorporar a la competició en els pròxims "dos o tres anys" l'ús de la tecnologia de l'ull de falcó per evitar els gols fantasma.

El responsable de la Lliga ha assenyalat en una conferència a Manchester (Anglaterra) que l'organisme esportiu espanyol està a favor d'un sistema que avui ha aprovat la Premier League anglesa per a la temporada que ve.

"Som defensors d'aquesta tecnologia i n'estudiarem tant el sistema com el cost", ha indicat Roca, que ha puntualitzat que, si bé és partidari de l'ull de falcó, la Lliga no pot aprovar-ne l'ús de cara a la temporada que ve, com han fet els clubs anglesos.

"No serem tan ràpids com la Premier. Espero que d'aquí dos o tres anys serem capaços de fer una cosa semblant, bé sigui amb tecnologia externa que puguem adquirir o bé amb la que creiem nosaltres mateixos", ha assenyalat el directiu de la Lliga.

L'anomenat "ull de falcó", que ja es fa servir en esports com el tennis i el criquet i que es posarà a prova aquest estiu al Brasil a la Copa Confederacions, és un sistema informàtic que analitza a gran velocitat les imatges que graven una sèrie de càmeres per determinar amb pocs segons de retard la trajectòria exacta de la pilota.

El sistema utilitza diverses càmeres –7 per a cada porteria, en el cas del que s'instal·larà als estadis anglesos– i combina el senyal que rep des d'aquests diferents angles per formar una imatge en tres dimensions que determina amb precisió mil·limètrica si una pilota creua la línia de gol.

stats