Futbol

Els fantasmes de Loris Karius

El porter no ha aixecat el cap des d'aquella nit fatídica en què va perdre la final de la Champions contra el Madrid

3 min
Loris Karius

BarcelonaEstirat de bocaterrosa, amb les mans als ulls, plorant desconsoladament. Loris Karius va viure la soledat més absoluta un fatídic 26 de maig del 2018. El porter del Liverpool havia tingut una de les nits més desafortunades de la seva carrera. Potser n'hi havia hagut de pitjors, però cap de tan transcendent com aquella, en una final de la Champions. Va ser responsable directe de dos gols, els dos de diferència amb què el Reial Madrid va guanyar aquell partit. Quatre anys després, el porter segueix sense aixecar el cap. "Si pogués tornar enrere..."

Una bona estona després, els companys van rescatar Karius de l'estadi olímpic de Kiív. Va demanar perdó als aficionats, fet un mar de llàgrimes, i va refugiar-se al vestidor. "Em van intentar consolar i donar ànims. Al vestidor només hi havia silenci. Ningú deia res. Tampoc feia falta. Sabia que havíem perdut per culpa meva", comentava el porter alemany just després d'aquell partit. La versió oficial és que Karius havia quedat afectat per un cop al cap que va rebre durant la final. Almenys, això va dir el seu entrenador, Jürgen Klopp, per defensar-lo a la sala de premsa. Però la realitat és que la carrera del jove futbolista alemany, que aleshores tenia 24 anys, s'acabava d'ensorrar com un castell de cartes: en només dues setmanes el Liverpool ja li havia buscat substitut, Alisson Becker.

Loris Karius plorant després de la final

Becker serà dissabte el porter titular del Liverpool a la final contra el Reial Madrid, que reediten els dos conjunts, quatre anys després. En canvi, Karius s'ho mirarà des de la graderia. L'alemany segueix formant part de l'equip anglès, però no entra en els plans de Jürgen Klopp. Acaba contracte aquest estiu i ja li han fet saber que s'haurà de buscar equip. Va ser Klopp, precisament, qui va donar la titularitat a Karius, porter que va arribar a Anfield procedent del Mainz, club en el qual va debutar com a professional.

Karius, de titular al Liverpool a defenestrat

Amb 1,91 d'alçada i 23 anys, Karius aterrava a Anglaterra per començar el que semblava una carrera prometedora. No trigaria en guanyar-se la titularitat del Liverpool, i en el seu segon any seria un dels protagonistes que conduiria els reds a la final de la Champions. Però allà es va acabar tot. A la segona part, va voler servir una pilota amb la mà a un company, però no va adonar-se que Benzema era pel mig. Quan va deixar anar la pilota, el jugador del Madrid només va haver d'allargar la cama per fer el primer gol de la nit. Després, no podria fer res per aturar una xilena de Bale que va colar-se per l'escaire. Però sí que ho tenia tot a favor per aturar un altre xut, també de Bale, que anava pel centre de la porteria. Va dubtar. No va saber si blocar-la o refusar-la, i en aquesta dècima d'indecisió la pilota va acabar entrant. El Liverpool perdria per 3 a 1.

Karius fallant en el tercer gol encaixat pel Liverpool.

Karius va marxar del Liverpool aquell estiu, amb un contracte de cessió per dues temporades al Besiktas. Va ser titular, però l'experiment no va acabar d'anar bé i el conjunt turc va renunciar a comprar-lo. Tornava al Liverpool, on l'esperava el rol de suplent, així que va buscar-se la vida i va aconseguir una nova cessió, ara a l'Union Berlín alemany.

Karius, sense sort amb les cessions

Però la sort és capriciosa i ja ha quedat clar que Karius no ha estat tocat per la vareta dels déus. Només quinze dies després de formalitzar la cessió, Alisson es lesionava i deixava vacant, per uns dies, el seu lloc a la porteria titular del Liverpool. Una oportunitat per tornar a l'elit que Karius ja no era a temps d'aprofitar. El viatge a Alemanya tampoc seria gens reeixit, ja que només disputaria cinc partits a Berlín. El 2021 tornava a Liverpool, d'on no voldria marxar. "L'any passat vaig anar-me'n i al cap de poc hauria tingut l'oportunitat de jugar. Mai saps què pot passar. Jo estic motivat i amb ganes de tornar al terreny de joc", deia llavors. Però aquesta vegada no hi hauria més lesions ni oportunitats.

Loris Karius s'ha passat tota la temporada en blanc. No ha disputat cap partit i ni tan sols entra habitualment a la convocatòria del Liverpool. Ja no té la confiança de Klopp. Aquella final ho va esguerrar tot. Qui pogués retrocedir en el temps!

stats