Futbol

El City de Guardiola resisteix al Metropolitano i jugarà les semifinals contra el Reial Madrid

L'Atlètic de Madrid va estar a punt de forçar la pròrroga amb una rematada de Correa al minut 12 del temps de descompte (0-0)

Carrasco i Mahrez, disputant una pilota durant l'Atlètic de Madrid - Manchester City

El Manchester City de Pep Guardiola va classificar-se per a les semifinals de la Champions en un partit èpic, no tant pel joc sinó per la resistència numantina d’un equip que està més acostumat al joc ofensiu que al defensiu. Els citizen van empatar al camp de l’Atlètic de Madrid i van fer valer la victòria per la mínima a l’anada per passar ronda (0-0, 0-1 en el global). El Reial Madrid serà el proper rival. L’altre finalista sortirà del duel entre el Liverpool i el Vila-real.

Era un partit calent, no només pel que hi havia en joc sinó per la polèmica prèvia arran d’unes declaracions de Guardiola parlant de la prehistòria que alguns van interpretar, erròniament, com un atac frontal al futbol matalasser. Si a l’anada el City havia dominat i l’Atlètic de Madrid havia resistit amb un plantejament ultradefensiu, a la tornada es van girar els papers. Qui va portar el pes del partit van ser els de Simeone, mentre que els de Guardiola van estar més estona defensant-se que atacant.

No seria just dir que l’Atlètic va passar per sobre del City. Més aviat, que els anglesos mai van estar còmodes a la gespa, sobretot al segon temps. No és habitual que un equip de Guardiola tan sols xuti un cop entre els tres pals. L’Atlètic de Madrid ho va fer tres vegades. L’última, quan ja es portaven 12 minuts de temps afegit, amb un xut de Correa que va salvar Ederson in extremis.

Un duel físic, amb les lesions citizen de De Bruyne i Walker, que va anar augmentant d’intensitat gràcies a la permissivitat arbitral, i que va tenir el clímax al minut 88, quan Felipe va veure la vermella per una puntada fora de temps. Hi va haver batussa i es van afegir nou minuts. Al final van ser tretze. Però els de Guardiola, potser amb un pèl de sort, van mantenir la porteria a zero i van aconseguir el bitllet per a les semifinals.

El Liverpool, classificat

En l’altra eliminatòria, el Liverpool va fer bons els pronòstics i va eliminar el Benfica (3-3, 6-3 en el global). Els de Klopp, que ja havien guanyat a l’anada, van fer els deures amb un gol de Konate i dos de Firmino. Per part portuguesa van anotar Conçalo Ramos, Yaremchuk i Darwin Núñez.