Futbol

El Levante Las Planas vol deixar l'Espanyol un any més a Segona

Final catalana per a l'ascens a Primera Iberdrola amb polèmica per les entrades inclosa

Estadi del Levante Las Planas durant un entrenament
28/05/2022
3 min

BarcelonaLa Primera Iberdrola tindrà un segon equip català la temporada que ve. El Levante Las Planas i l'RCD Espanyol es juguen aquest diumenge (18.30 h, Esport3) l'ascens a la categoria reina del futbol femení estatal en un partit en què saltaran espurnes. L'equip de Sant Joan Despí parteix amb un punt d'avantatge per sobre de les blanc-i-blaves, que necessiten la victòria per pujar. Les relacions entre les dues entitats són tenses des de fa mesos i ara, amb un bitllet per a Primera encara per atorgar, la corda s'ha tibat encara més.

Les divergències venen de fa temps. El partit d'anada, al camp de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, va significar un punt d'inflexió per a la relació entre les dues entitats. Tot va començar amb la venda d'entrades. Segons afirmen diverses fonts a l'ARA, l'Espanyol va passar de donar gratuïtes les entrades pels partits del femení a cobrar-les i, a més, va facilitar-ne només 25 de cortesia al Levante Las Planas, el mínim acordat en la normativa. "Encara més, diverses persones que van arribar justes al partit o una mica més tard no van poder entrar", remarquen. Tampoc el tracte a l'estadi blanc-i-blau hauria estat l'adequat. Diverses fonts del club de Sant Joan Despí defensen que va haver-hi molts problemes per accedir a les instal·lacions i que no se'ls va permetre entrar als vestidors fins una hora abans del partit, amb els canvis en l'escalfament que això comporta. El duel, per cert, va acabar 2-4 per al Levante.

Ara la situació hauria sigut a la inversa. L'Espanyol acusa el Levante Las Planas de fer-los el mateix: facilitar només 25 entrades a l'equip visitant amb la resta d'entrades exhaurides. La directiva del Levante Las Planas desmenteix aquesta informació i remarca que s'ha atès les demandes d'entrades en dues ocasions, aportant un total de 135 entrades per a l'afició de l'Espanyol, en un estadi amb un aforament de 800 persones. Tota l'afició del conjunt dirigit per Rubén Casado, crítica amb la situació de desavantatge que suposa jugar aquesta final en camp contrari i amb un suposat repartiment de tiquets dubtós, ha convocat una concentració al voltant de l'estadi de Sant Joan Despí per rebre i donar suport a les seves futbolistes.

Obligació vs. il·lusió

La situació dels dos conjunts sobre la gespa també és ben diferent. Són l'exemple clar de contraposició d'objectius i obligacions en dos equips de Segona Divisió. L'Espanyol, en la primera temporada a Reto Iberdrola després del dolorós descens de la campanya passada, té la necessitat de pujar. "Totes vam plorar de ràbia i de no saber què fer. Ens vam esforçar al màxim i no vam poder canviar la situació. És una cicatriu interna que costarà fer desaparèixer", confessava Anaïr Lombi a l'ARA l'endemà de la seva retirada. El serial de l'Espanyol va començar en el curs 2019-2020, en el qual només van sumar cinc punts i no van guanyar cap partit de les 21 jornades que es van disputar. No obstant això, l'equip es va salvar perquè no es va poder acabar la lliga a causa de la crisi del covid i no va haver-hi ni ascensos ni descensos. La temporada següent, però, l'equip va tocar fons i va acabar recalant en la Segona Divisió del futbol femení.

La necessitat imperiosa de l’Espanyol per tornar a Primera es contraposa amb l'enorme il·lusió del Levante Las Planas. L’objectiu no era l’ascens aquesta temporada, com fins i tot defensen des del club. El projecte encara està evolucionant i creant-se, instaurant unes bases fermes per fer de la plantilla un conjunt guanyador. Ara, en l'última jornada, es troben líders i amb l’ascens a un pam. Tots dos equips protagonitzaran un partit intens que marcarà l’esdevenir del futbol femení català.

stats