Futbol

Imputen Gerard Piqué per cobrar comissions presumptament il·legals

La justícia investiga l'exjugador del Barça en el marc del cas Supercopa Files

ARA
2 min
Gerard Piqué, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa jutgessa que investiga el cas Supercopa Files ha acordat imputar Gerard Piqué per investigar la seva implicació en el cas de corrupció de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF). En un acte dictat aquest dijous i al qual ha tingut accés l'ARA, la titular del jutjat d'instrucció número 4 de Majadahonda aprecia indicis de delicte en la comissió de 4 milions d'euros anuals que l'exjugador del FC Barcelona es va assegurar, a través de la seva empresa Kosmos, amb l'organització de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. La imputació també s'amplia a Tomás González Cueto, Francisco Martín Alcaide (Nene), Purificación Rufino, Ángel González Segura, Pedro González Segura, Francisco Oliva, Jonathan Oliva, Miguel Ángel García Silvero, Belén Jiménez, Israel Dorado i Pedro Rocha.

Piqué i l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales, van unir influències fa uns anys per portar el torneig a la potència asiàtica a canvi d'un contracte multimilionari. Un cas que va sortir a la llum quan es van publicar uns àudios de WhatsApp en què s'evidenciava que l'excentral, aleshores futbolista indiscutible del Barça, va fer d'intermediari per aconseguir que l'exdirigent de la RFEF revolucionés la competició. Els àudios van provocar una denúncia presentada per Miguel Galán –president del Centre Nacional d'Entrenadors de Futbol (CENAFE) i excandidat a la presidència de la RFEF– per corrupció. Era l'embrió del que es coneixeria judicialment com l'operació Brody, en què només Rubiales constava com a investigat. Des d'aquest dijous, Piqué també rep aquesta consideració.

Una comissió que Piqué sempre ha vist legal

Rubiales va abandonar la presidència de la RFEF obligat per les pressions, després del petó forçat a Jenni Hermoso a la final del Mundial. Però els conflictes judicials havien començat molt abans, sempre amb Galán com a protagonista. De fet, aquest exentrenador sempre ha sospitat –i sostingut– que Rubiales i Piqué es van posar d'acord per repartir-se la comissió de l'operació, que pujava fins als 40 milions, quatre per cadascun d'un màxim de 10 anys de contracte. Uns diners que va pagar Sela –empresa pública de l'Aràbia Saudita– a Kosmos, l'empresa propietat de Piqué. Deixant de banda el tema ètic, perquè en el moment de fer d'intermediari Piqué encara jugava al Barça, Rubiales i el futbolista sempre han mantingut que l'operació era totalment legal. Les seves versions coincideixen: que Piqué, a través de la seva empresa, va fer d'enllaç entre el govern saudita i els responsables federatius espanyols. I que, a canvi, va cobrar una comissió "totalment legal" per la seva posició d'intermediari.

Però la Guàrdia Civil, a través de la Unitat Central d'Operacions (UCO), va més enllà i ha revisat els comptes de Kosmos per saber si, una vegada cobrada la comissió, Piqué va fer pagaments a Rubiales de manera il·legal. Això es va començar a investigar el setembre passat, amb el contratemps afegit que Kosmos té domicili fiscal a Andorra, cosa que ha originat dificultats a l'hora de rastrejar els diners. Han passat els mesos i de moment no s'ha pogut trobar cap evidència que els pagaments de Sela s'hagin fet servir perquè Rubiales o els seus s'omplissin les butxaques a través de Piqué.

stats