COPA DEL REI
Esports Futbol 15/01/2015

Fernando Torres silencia el Bernabéu i elimina el Reial Madrid a la Copa (2-2)

El davanter de l'Atlètic de Madrid marca dos gols en el primer minut de cada part i classifica el conjunt matalasser per als quarts de final

Fernando Torres celebra el seu primer gol contra el Reial Madrid / DENIS DOYLE / GETTY

BarcelonaLa tornada dels vuitens de final de la Copa entre el Reial Madrid i l'Atlètic ha tingut un protagonista únic: Fernando Torres. El davanter matalasser ha anotat dos gols en el primer minut de cada part i ha aplanat el camí perquè l'equip del Manzanares superés ronda. El Madrid, tot i que ha intentat reaccionar, no ha tingut res a fer a l'eliminatòria (2-2).

Els entrenadors no han fet rotacions i han apostat per l'onze de gala, amb l'única diferència dels porters, ja que tant Navas com Oblak s'han situat a sota dels pals. Ningú volia sorpreses, i menys l'Atlètic de Madrid, que afrontava la tornada amb un avantatge còmode de dos gols (2-0). El fet que el Madrid no hagués marcat a l'anada també era un avantatge per als matalassers, ja que qualsevol diana complicava la vida al conjunt local. Així ha estat. Només de començar el partit, una passada a l'espai que no ha sabut tapar Pepe l'ha acabat rematant Fernando Torres (prèvia centrada de Griezmann) per fer el primer gol visitant. Això ha trencat el partit.

L'eliminatòria feia molta pujada per al Madrid, que havia de marcar quatre gols per remuntar. Els blancs, però, no s'han arrugat i han començat a posar setge a la porteria d'Oblak. El gol a favor ha relaxat l'Atlètic, que s'ha tancat al darrere, com si la feina ja estigués feta. Els locals, amb un Bernabéu ple i l'orgull ferit, han aconseguit marcar gràcies a una mala sortida del porter i a un cop de cap de Ramos. A la primera part, els d'Ancelotti han fet mèrits per marxar amb avantatge, encara que els ha faltat punteria als metres finals.

La segona part ha començat com la primera, amb un gol psicològic que, ara sí, matava el partit definitivament. Si els blancs ja ho tenien difícil, ara ho passaven a tenir gairebé impossible: mala sortida de pilota de Ramos, recuperació de Griezmann i assistència per a Torres, que ha marcat després de trencar la cintura de Pepe. Al minut 46, l'Atlètic de Madrid deixava resolta l'eliminatòria.

El partit ha perdut intensitat, el Madrid ha perdut la fe en la remuntada i l'Atlètic ha esperat que passessin els minuts. El gol de Cristiano Ronaldo, aprofitant una bona centrada de Bale, no ha servit d'espurna. Amb 2-2 i mitja hora al davant, els d'Ancelotti encara necessitaven tres gols més.

L'Atlètic de Madrid li té presa la mida als blancs, aquesta temporada. Van aconseguir derrotar-los a la Supercopa d'Espanya, al partit de Lliga al Bernabéu i en aquesta eliminatòria de Copa.

Fitxa tècnica:

Reial Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Pepe (Varane, m.59), Sergio Ramos, Marcelo; Kroos, Isco, James (Jesé, m.72); Bale, Cristiano Ronaldo i Benzema.

Atlètic de Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Koke, Mario Suárez, Tiago, Raúl García (Raúl Jiménez, m.81); Griezmann (Gabi, m.73) i Fernando Torres (Arda, m.57).

Gols: 0-1, m.1: Fernando Torres. 1-1, m.20: Ramos. 1-2, m.46: Fernando Torres. 2-2, m.54: Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Mateu Lahoz (Comitè Valencià). Targetes grogues a Ramos (56), Marcelo (83), Carvajal (86) i Isco (89) per al Reial Madrid; i a Raúl García (28), Tiago (49) i Koke (84) per a l'Atlètic de Madrid.

Estadi: Santiago Bernabéu, 84.500 espectadors.