FUTBOL

La Federació Catalana de Futbol convoca una aturada de la competició per aquest cap de setmana

El president de la Federació Catalana de Futbol explica en una roda de premsa les mesures que prendran per lluitar contra la fiscalització de l'esport modest

El president de la FCF, Andreu Subies, durant la roda de premsa / PERE TORDERA
Nuria García
10/02/2015
4 min

BarcelonaEl president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, acompanyat del secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, i del president de a Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, ha explicat aquest dimarts al migdia en una roda de premsa que aquest cap de setmana paralitzaran el futbol a Catalunya per lluitar contra la fiscalització de l'esport modest. Segons Subies, l'afectació serà de "3.000 partits, i 100.000 nens", ja que segons ha indicat, l'aturada també afecta als amistosos que hi ha programats per aquest cap de setmana. "La Federació s'aturarà del tot", ha indicat. Tot i això, la vaga només afectarà les competicions de Tercera Divisió i Lliga Nacional Juvenil, ja que la resta de competicions s'aturen a causa del carnestoltes.

"La FCF, LA UFEC i la Secretaria general de l'Esport volen demanar un règim especial per al món de l'esport en tots aquests àmbits", ha afegit Subies. "Degut a aquestes actuacions que estem patint i a la ignorància del govern central a les peticions dels clubs i les federacions, per tal de fer palesa aquesta disconformitat, farem una aturada de la competició oficial el cap de setmana del 14 i 15 de febrer ", ha dit, i ha afegit: "Tenim 10 clubs inspeccionats a Catalunya. És per ells que fem tot això".

L'aturada està convocada per a tots els clubs de Tercera Divisió fins a les categories més de formació i amateurs, tant a futbol com a futbol sala, i tant futbol masculí com femení. "El que està clar és que la situació de l'esport a Catalunya està en un atzucac", ha dit Gerard Esteva. "Si no som capaços d'aturar aquesta normativa, en dos anys el 50% dels clubs catalans desapareixeran. Això ja està passant a Andalusia, han desaparegut 430 clubs en poc temps. Qui vol ser directiu voluntari si després et trobes amb aquesta situació?", ha afegit.

"Això serà el principi d'alguna cosa. No canviarà res, però es veurà amb total transparència el que opina el món de l'esport de base. Els governs han d'entendre que no serveix de res fiscalitzar el món de l'esport. La fiscalització només ajuda a baixar l'atur. Hi ha transparència a nivell federatiu, però hi ha molts àmbits en la societat que han de donar exemple abans de tocar l'esport, el voluntariat, els nens, els clubs... cal pensar-s'ho molt bé abans de fer això. Estem parlant de fiscalització en comptes de parlar d'esport. No hi ha negoci en aquest sector, es paguen quotes. Parlem de jubilats, funcionaris, gent que està a l'atur... totes aquestes persones no podran col·laborar amb els clubs. La fiscalització ataca la societat", ha dit Subies.

La continuïtat d'aquesta aturada seran petites aturades d'un minut en cada partit, cada setmana. "O es fa ara, o no es fa", ha indicat Subies. Quan li han preguntat sobre per què es fa l'aturada aquest cap de setmana (quan moltes categories descansen), el president de la FCF ha respost: "No fem una aturada per perjudicar els esportistes i els clubs, és una jornada reivindicativa. Seran 1.500 partits ajornats que tenim, a més de 1.000 tornejos i amistosos, a més de 700 de futbol sala. Si haguéssim de triar, hauríem triat l'última jornada de lliga. La decisió es va prendre i volíem fer aquesta aturada com més aviat millor", ha afegit.

"Des del 2012, l'esport català està patint una sèrie d'actuacions en l'àmbit estatal i territorial, sobretot en l'àmbit fiscal i de la Seguretat Social, que suposen un trasbals i un greuge comparatiu important", ha dit Andreu Subies, president de la FCF, que ha llegit un comunicat. Per això, Subies ha explicat que des de llavors la FCF ha fet moltes propostes per tractar de millorar en aquest tema després de les peticions que han fet els clubs. "Hem fet reunions amb els clubs implicats i el juliol del 2013 vam elaborar un manifest de l'esport català que reconeixia les mancances de l'esport i la falta de sensibilitat de les institucions", ha afegit Subies. "De totes les peticions fetes per aquesta federació, cap ha estat presa en consideració. Aquest any han entrat en vigor algunes normes que incideixen més en la fiscalització de l'esport català", ha explicat abans de dir que l'esport català "segueix ofegant-se".

El secretari general de l'Esport ha assegurat que "qualsevol federació que vulgui seguir l'exemple de la Federació Catalana de Futbol tindrà el suport del govern català". Esteva ha indicat que ha convocat totes les federacions catalanes per al 19 de febrer per establir "un full de ruta" a seguir a partir d'ara. Subies ha afegit que creu que aquest cap de setmana s'hi afegiran a aquesta aturada altres federacions d'altres llocs de l'Estat. "A nivell europeu hi ha moltes mesures que es podrien adaptar aquí però que tot i que les haguem plantejat, no hi ha voluntat d'implantar-les. El que ens interessa és que la gent que té responsabilitat dins dels clubs estigui bé, que no tinguin una inspecció i tinguin problemes patrimonials", ha explicat Ivan Tibau.

"El més important és que es faci un règim específic del món de l'esport, encara estem al règim general. Jo miro els meus clubs i la meva gent i hi veig problemes", ha dit Subies mentre Tibau ha explicat que estan "fent cursos" per facilitar informació de com complir el règim actual. "Això no vol dir que no treballem perquè això canviï, el que volem és que la gent sàpiga en quina reglamentació s'estan movent", ha comentat el secretari general de l'Esport.

"Cardenal i el govern no defensen els interessos de l'esport base. Nosaltres sí, portem des del juliol enviant setmanalment cartes i no hem rebut cap tipus de resposta. Les propostes estan sobre la taula", ha indicat Esteva. "És important que la societat es manifesti i traslladi la seva preocupació", ha dit Tibau.

"Jo als clubs els recomano que busquin advocats i assessor comptable perquè els directius no tinguin problemes", ha explicat Subies, que ha comentat que la manera que l'esport sobrevisqui és garantir-se ell mateix els ingressos: "Totes les federacions i els clubs només poden assumir allò que poden fer. Nosaltres hem pujat aquest any la quota 10 euros. I hem rebut moltes queixes, però cal començar a fer aquest canvi".

stats