La Federació Espanyola prohibeix al Lleida jugar amb la samarreta de la senyera
El president del club diu que l'àrbitre els va dir que suspenia el partit si jugaven amb la senyera
BarcelonaEl Lleida Esportiu ha assegurat a través d'un comunicat que, seguint ordres de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), l'àrbitre no li ha deixat jugar el partit contra l'Atlètic Saguntí amb la samarreta de la senyera.
Tot i que el club havia avisat la RFEF, l'àrbitre ha advertit que el partit no es jugaria amb la samarreta de la senyera. Malgrat que n'havia sigut informat, l'equip valencià s'ha desplaçat a Lleida només amb la primera equipació de color vermell. "L'àrbitre va comunicar als dos delegats, i a mi, que si nosaltres decidíem jugar amb la senyera ell suspendria el partit. Vam parlar amb el Saguntí i ens van dir que només portava una equipació, de color vermell, i el marge de maniobra va ser pitjor. Però no tenia res a veure, perquè si haguessin portat dues equipacions, si nosaltres haguéssim jugat amb la senyera, hauria suspès el partit", ha dit aquest dilluns el president del club lleidatà, Albert Esteve, en una roda de premsa.
Al final del partit, que s'ha acabat 0-1, els jugadors del Lleida s'han posat la samarreta de la senyera.
Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, ha criticat la situació a través de les xarxes socials. "Lamentable, tanta por els fem que fins i tot han de prohibir samarretes?", ha opinat.
Esteve ha assegurat que el Lleida Esportiu no ha "signat l'acta del partit" a causa de la situació que s'ha trobat. "Entenem que el codi disciplinari de la Federació és molt clar, que l’article 102.1 diu que la redacció de l'acta no pot ometre els fets, dades i aclariments de tot el que ha passat, tant abans com després com durant el partit. Nosaltres creiem que això no s'ha fet i per això no hem signat l'acta", ha explicat el màxim dirigent del club lleidatà.
El president del Lleida Esportiu diu que a partir d'ara enviarà tots els comunicats a la Federació Espanyola de Futbol amb còpia a la Federació Catalana i que, a més, parlarà amb la Federació Catalana de Futbol per saber quin és el procediment que cal seguir perquè puguin lluir la senyera. "Nosaltres fins ara ho hem fet com ho havíem fet en els últims 5 anys", ha dit, i ha afegit: "Del 2012 al 2016 nosaltres hem utilitzat la senyera. Altres anys, sense ser samarreta oficial, hem portat la senyera. I no havia passat res". Per a Esteve, el problema és "un tema de voluntats". "La conjuntura és diferent i ens porta a aquesta situació que vam viure diumenge", ha conclòs.