Futbol

Enrenou pel tuf nazi de la marca de cafè d'un futbolista de l'Atlètic de Madrid

Marcos Llorente i Ibai Gómez llancen al mercat un cafè amb un logotip molt semblant al de les SS

ARA
2 min
El logotip del cafè Irreverentes

BarcelonaMarcos Llorente i Ibai Gómez tenen dues coses en comú. A banda que els uneix una gran amistat, senten passió pel futbol i pel cafè. Llorente, que juga a l'Atlètic de Madrid, i Ibai, que acaba de penjar les botes per convertir-se en seleccionador sub-21 de la República Dominicana, són també empresaris i han llançat al mercat una marca de cafè premium anomenada Irreverentes. El problema no és el nom, ni el gust, sinó el logotip: recorda, i molt, el de les SS nazis.

Si l'objectiu era cridar l'atenció, ho han aconseguit sobradament. Tot i que no sembla que la publicitat sigui del tot positiva. El logotip s'ha fet viral a les xarxes, on la pluja de crítiques cap als futbolistes ha estat constant. A l'empresa, que té la seu a la localitat gallega de Vilagarcía de Arousa, també hi participa Endika Montiel, un conegut nutricionista i entrenador personal, segons va informar La Voz de Galícia en un reportatge.

El logotip és molt semblant al de les Schutzstaffel (esquadrons de protecció) del període nazi, però del revés. La imatge, però, és el gran senyal d'identitat d'aquest cafè, i tant es pot veure en els paquets com en els productes de marxandatge –com tasses o dessuadores– que s'han elaborat per fer-ne promoció.

"El futbolista Marcos Llorente és un dels fervents seguidors de l'ultradretista Alvise. Va promoure prendre el sol sense protecció solar. Li acaben de tancar un restaurant per estar anys sense llicència ni permís per tenir terrassa. I aquest és el logo del seu cafè premium", diu l'escriptor Fonsi Loaiza a X, l'antic Twitter.

La polèmica amb el cafè arriba uns mesos després que Adidas, la marca de roba que vesteix la selecció de futbol d'Alemanya, hagués de retirar del mercat la samarreta amb el número 44. El motiu? Que amb tipografia que fan servir per a aquesta Eurocopa s'assemblava massa al logotip de les SS. Passarà el mateix amb Irreverentes?

La samarreta amb el dorsal 44 de la selecció d'Alemanya que Adidas va haver de retirar del mercat
stats