Futbol
Futbol20/01/2013

Dos gols d'Adrián i Koke donen el triomf a l'Atlètic davant el Llevant i l'acosten a vuit punts del Barça

Els matalassers han acabat el xoc amb dues males notícies: la lesió muscular de Radamel Falcao i la cinquena targeta groga de Gabi

MadridUna nova victòria al Vicente Calderón, signada amb els gols d'Adrián i Koke, allarga la imparable ratxa a casa de l'Atlètic de Madrid, que ho ha guanyat tot com a local. Aquest diumenge s'ha imposat al Llevant (2-0), en una jornada favorable, ja que s'ha situat a vuit punts del líder, el Barça.

Ja són disset victòries oficials al seu estadi en aquest curs i deu partits consecutius sense rebre un gol davant el seu públic. Dades incontestables del conjunt matalasser, que ha igualat la seva millor sèrie de triomfs seguits en Lliga com a local, dotze, aconseguit en els cursos 1939-40 i 40-41. Tampoc ha fallat contra el Llevant, que ha aguantat 31 minuts amb la porteria a zero, però que mai ha donat el pas endavant necessari per posar en dubte la fiabilitat de l'Atlètic, que ha acabat el xoc amb dues males notícies: la lesió muscular del colombià Radamel Falcao i la cinquena targeta groga de Gabi.

Cargando
No hay anuncios

L'inici del partit ha seguit el guió més previsible. L'Atlètic ha sortit amb força i en 45 segons ja s'ha plantat a l'àrea rival amb perill i en dos minuts havia llançat dos serveis de córner. Aquest cop, però, amb la seva intensitat del començament del xoc no n'ha tingut prou per accelerar la resolució del duel contra un oponent defensiu. El Llevant ho ha tingut clar des del primer minut, que li ha donat el pes del partit al conjunt matalasser. Li ha funcionat fins que Tiago ha fet una passada perfecta a Javi Manquillo, que s'ha desmarcat perfectament, i aquest li ha donat a Adrián, que ha superat Munúa al minut 31 (1-0). El gol no ha alterat la idea del Llevant, que amb prou feines apareixia sobre la porteria de Courtois. Encomanat a algun contraatac, a la velocitat d'un solitari Martins, les seves millors opcions han arribat de les botes de Rubén, sempre preparat per al xut, però encara massa inofensives com per discutir el domini de l'Atlètic.

Tampoc ho ha aconseguit en el començament del segon temps, tot i la lesió muscular de Falcao. Ovacionat per la grada, ha sigut substituït immediatament per Diego Costa. Dos minuts després, Koke ha connectat una paret amb el davanter brasiler, acabat d'entrar, i s'ha inventat un xut amb rosca que s'ha colat a l'escaire. El golàs ha apagat qualsevol reacció del Llevant i consolida la ratxa de l'Atlètic de Madrid, que encara no perd de vista el Barça, a qui aquesta jornada ha retallat tres punts.