Futbol

L'Athletic elimina el Reial Madrid de la Copa amb un gol al minut 89

Berenguer desfà l'empat en un duel on l'Athletic passa per sobre del conjunt blanc (1-0)

L'Athletic Club ha eliminat el Reial Madrid a la Copa

BarcelonaDesprés d'eliminar el Barça als vuitens de final, l'Athletic va tornar a donar un cop de puny sobre la taula fent fora el Madrid de la Copa (1-0). El conjunt basc, en un partit on va ser superior, va trencar l'empat amb un gran gol de Berenguer al minut 89. Una rematada èpica que va fer explotar d'alegria San Mamés i que valia un bitllet per a les semifinals.

Condicionat per la baixa de Benzema, que no es va recuperar de la lesió muscular, Ancelotti va apostar per un onze amb Vinicius com a principal arma ofensiva, acompanyat de Marco Asensio i Rodrygo. En canvi, el mig del camp era el titular, amb Casemiro, Kroos i Modric. Però ahir no va ser un bon dia per a les aspiracions atacnts madridistes, que van fer dos únics xuts entre els tres pals, durant els 90 minuts.

El pes del partit el va dur l'Athletic, que va ser capaç d'imposar un ritme alt, amb una pressió agressiva, que va acular el Madrid al seu camp durant bona part del matx. Va tenir les millors arribades. Ara bé, com ja li passa a l'equip de Marcelino, va acusar la falta de gol. Per postres, veia com Nico Williams, en una acció desafortunada, es lesionava i havia de ser substituït a l'inici de la segona meitat.

Hi va haver temps per a la polèmica, amb unes mans a l'àrea del Madrid que l'àrbitre Gil Manzano va considerar involuntàries. I també hi va haver temps perquè San Mamés patís, en l'últim quart d'hora, quan l'Athletic va perdre el control de la pilota i va permetre que els blancs s'acostessin i tinguessin, amb una rematada d'Alaba des de l'àrea petita que va refusar Kepa. Fins al minut 89, en una acció embolicada, on el Madrid no va saber treure la pilota des de la defensa i al final va quedar als peus de Vesga, que va assistir per a Berenguer: amb un xut creuat i ajustat al pal, va fer impossible l'estirada de Courtois.

Un vidre trencat a l’autocar del Madrid

Una hora i mitja abans del partit, es va viure un incident durant l’arribada de l’expedició del Madrid. Uns centenars d’aficionats van rebre l’autocar amb una pluja d’objectes, i un d’ells va acabar trencant un vidre, segons va denunciar el conjunt blanc a les xarxes socials. No hi va haver ferits. L’Athletic, en un comunicat, es va desmarcar dels incidents i va demanar disculpes.

El Betis, semifinalista

Abans del duel a San Mamés, el Betis va golejar la Reial Societat i va accedir també a les semifinals. L'equip de Pellegrini, que es troba en el millor moment de la temporada, va imposar-se amb les dianes de Juanmi (2), William Jose i Ruibal. El València i el Rayo Vallecano es van classificar dimecres. El sorteig es fa aquest divendres a la tarda (15.10 h).