Futbol Femení
Esports Futbol 09/06/2015

Arrenca l'aventura en un Mundial de la selecció espanyola femenina de futbol

Les noies de Nacho Quereda debuten al Canadà (22 h, TDP/Eurosport 2) contra Costa Rica, a priori, el rival més assequible del grup E

Natalia Arroyo / Efe
2 min
Nacho Quereda, Ruth García i Vero Boquete en roda de premsa

BarcelonaLa selecció espanyola femenina de futbol iniciarà aquest dimarts (22 h, TDP/Eurosport 2) davant Costa Rica el seu camí cap al Mundial del Canadà en la que és la seva primera participació internacional. Les noies de Nacho Quereda fa dies que parlen de la “il·lusió” que els fa afrontar un repte tan gran per primer cop, però intenten no amagar que també hi han anat a competir. A més del prestigi d’una bona classificació, també hi ha en joc una plaça als pròxims Jocs Olímpics de Rio, que s’aconseguiria si s’acaba el campionat sent una de les tres millors seleccions europees. Les altres dues rivals del grup són el Brasil i Corea del Sud, que s’enfronten la matinada de dimarts a dimecres (01.00 h).

“Hem vingut a gaudir, fa temps que esperàvem aquest moment –ha apuntat en roda de premsa Vero Boquete, capitana de l’equip espanyol i jugadora amb més cartell internacional–. Però també sabem que tenim prou nivell per ser aquí i competirem”. Deia el mateix Ruth García, amb qui va compartir compareixença. “Tenim qualitat i volem demostrar-ho”, ha apuntat la central del Barça. Les dues insisteixen en l’estil combinatori del grup, una proposta que intentaran plasmar en el seu pas pel Canadà.

Per la seva banda, Nacho Quereda també ha volgut subratllar l’estil “de toc i possessió” de les seves i el bon ambient que hi ha al grup, abans d’enfrontar-se a la selecció que es considera més dèbil del grup E. “Serà un partit intens que es resoldrà al mig del camp”, analitzava el tècnic. Les centreamericanes arriben al Canadà després de perdre els quatre últims amistosos –davant Mèxic i Colòmbia–, però tenen en les botes de Shirley Cruz, la seva líder, i que va ser finalista de la Champions amb el PSG, la seva esperança. També destaca Katherine Alvarado i la joveníssima Gloriana Villalobos, de 15 anys.

Alineacions probables:

Espanya: Ainhoa; Marta Torrejón, Ruth García, Irene, Melani Serrano; Virginia, Vicky; Corredera, Sonia i Natalia.

Costa Rica: Dinnia; Diana Sáenz, Fabiola Sánchez, Mariana, Lixy; Katherine Alvarado, Cruz; Melissa Herrera, Cristin Granados, Wendy Acosta; i Raquel Rodríguez.

Àrbitra: Salomé Di Iorio (ARG)

Estadi: Estadi olímpic de Mont-real

Hora: 16.00 h (22.00 h espanyola)

stats