Alemanya i Anglaterra volen el privilegi de ser la millor selecció europea del Mundial de futbol femení
Les dues seleccions busquen el tercer lloc a Canadà, després de caure en semifinals a mans dels Estats Units (2-0) i el Japó (2-1) respectivament
BarcelonaSer la millor selecció europea del món. Aquest és l'honor –menor, però honor immens en qualsevol cas– que ha quedat a disposició d'Alemanya i Anglaterra al Mundial de futbol femení de Canadà, que es disputaran el tercer i quart lloc aquest dissabte a Edmonton (22h).
El combinat de Silvia Neid va caure amb claredat davant els Estats Units en semifinals (2-0), després d'haver passat pels pèls –als penals, de fet–, contra França. De res va servir a la Mannschaft superar la fase de grups amb golejades (15 gols a favor i només un en contra) i aparent sensació d'autoritat als vuitens de final davant Suècia (4-1), perquè en els dos últims enfrontaments, han vist reduïda la seva contundència. Van marcar de penal davant les 'bleus' a cinc minuts del final i no van poder fer res contra l'entramat defensiu nord-americà. Amb el bitllet per als Jocs Olímpics assegurat, l'objectiu alemany seguirà sent elevar el seu poder per sobre de la resta de rivals d'Europa.
Però Anglaterra, renovada de la mà del jove Mark Sampson, substitut d'una Hope Powell encallada sense resultats destacats, ha aparegut a Canadà amb molta força, decidida a situar-se entre les millors del panorama internacional. Un autogol cruel de Laura Bassett va eliminar-les en el temps de descompte de la semifinal, quan ja s'entrava gairebé a la pròrroga contra el Japó, actual campiona del món.
El duel no sembla que hagi de tenir molt a veure amb l'últim enfrontament oficial entre les dues seleccions, quan l'Alemanya de Birgit Prinz i Inka Grings va golejar 2-6 les angleses a Helsinki a la final de l'Europeu. Era el 2009 i, encara que hi haurà protagonistes que repetiran presència, com Angerer, Bartusiak, Krahn, Laudehr o Célia Sasic al bàndol alemany, o Scott, Aluko o Carney a l'anglès, l'escenari és ara diferent. I la pressió, com sempre, recau en Alemanya, que ja va guanyar fa set mesos per un ampli 0-3 en un amistós a Wembley.